[#1] HDD do CDTV
witam chcial bym siem dowiedziec czy mozna podlanczyc twardy dysk do amisi CDTV bo widzialem ze sa 2 tasmy 3,5" w tym jedna idzie do cd-romu a pod druga mozna podlanczyc HDD ??

[#2] Re: HDD do CDTV

@WoYtEk, post #1

Bez interface sie nie da. Najbardziej popularny w Polsce interface scsi, wtykany z tylu w gniazdko expansion produkowala firma TOMS. Ps. W Twoim opisie tylko jeden komp jest 8 bitowy reszta, te z napisem amiga;) to 16/32 bit.

[#3] Re: HDD do CDTV

@Fazior, post #2

ahas bo myslalem ze jakos tak sie da :) a tu zonk :( a juz znalazlem nawet miejsce na twardy dobrze ze go juz tam nie montowalem :P heh juz zmienilem opis wywalilem to :P heh thx ;D

[#4] Re: HDD do CDTV

@WoYtEk, post #3

Luz:). Na cos takiego musisz zapolowac, czasami bywają na allegro http://www.amiga-hardware.com/display_photos/tomscdtvscsi_1_sm.jpg . No i do tego oczywiscie dysk scsi.

Ostatnia modyfikacja: 05.03.07 20:36
[#5] Re: HDD do CDTV

@Fazior, post #4

:P ciezko bedzie chyba takie cos znalesc ..;/.. zamiast tego wole se A1200 w towerke wlozyc i HDD podpiac :) a jesio jedno jest wejscie z przodu to chyba PCMCIA ?? a tam pod asme nie mozna sie podpiac ??.:P.. wysadze swoja amige jesio heheh :D

[#6] Re: HDD do CDTV

@WoYtEk, post #5

Da się podpiąc . CDTV ma interface scsi w nieco amputowanej wersji . Cos tam trza było dolutować i to śmigało kumpel tak miał . Poszukaj na aminecie może znajdziesz schemat

Benedykt

[#7] Re: HDD do CDTV

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

nic nie ma na ami necie ;/

[#8] Re: HDD do CDTV

@WoYtEk, post #5

To w zadnym wypadku nie jest pcmcia, nic tam nie podpinaj:). To jest taki dziwny commodorowy standard, to mialo byc cos jak pendrive:), wkladalo sie tam takie karty na ktorych mozna bylo zapisac ze 64kb - karty raczej nie do zdobycia, zapomnij o uzyciu tego innymi slowy. Hehe u mnie na poczatku liceum robilo to za schowek na kase:).

[#9] Re: HDD do CDTV

@Fazior, post #8

ahas :) a jak tam bym podpiol cos to stalo by siem cos z plyta czy z czyms ??:>.. :p heh dobre , u mnie nie moze sluzyc za schowek klapki brak mam tej braciak chyba gdzies posial :(.. PZDR

[#10] Re: HDD do CDTV

@WoYtEk, post #9

To z prozdu to na "memory card" do amigi CDTV, przegladajac stronki widziałem cos takiego ;)

Hmm... czyli zeby podłączyc HDD do CDTV - musze meic interface i jakis konkretny HDD? Czyli jaki ? Moze byc jakis starszy 20 Gb dysk ? :] Czy bede muiał wtedy cos odłączyc albo cos jeszcze dokpuic zeby ta amige smigała?
[#11] Re: HDD do CDTV

@Verden, post #10

To musi byc dysk scsi, jezeli uzyjesz tego kontrolera ktory wkleilem pare postow temu.

[#12] Re: HDD do CDTV

@Fazior, post #11

e i lipa jak narazie ami zostanie bez dysku :(

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem