kategoria: A1200
[#1] Wyciszenie stacji dysków A1200
Witam.
Próbowałem noclik i anticlick. Na przerabianej stacji z PC i na stacji od amigi 600 działa idealnie.
Natomiast na oryginalnej stacji od amigi 1200 Panasonica juz nie. Troche ja wycisza, ale nadal słychać delikatne cykanie, jakby zegarek chodził.

Da rade tą stacje jakoś wyciszyć??
[#2] Re: Wyciszenie stacji dysków A1200

@ponior, post #1

A1200 commodore czy Escom ?
Czy na przerobionej stacji z a600 włożone do a1200 działa wyciszanie ? Odwrotnie tez sprawdź.

Programów "noclick" jest wiele. Niektóre istnieją osobno, niektóre zawarte są jako dodatek w innych (np. MCX)
Musisz poszukać właściwego,, jeśli okaże się że stacja z a1200 tak samo zachowuje się w a600
[#3] Re: Wyciszenie stacji dysków A1200

@Norbert, post #2

Nie mam amigi 600. Mam dwie 1200. Jedna z płytą 1d1 druga 1d4. Oryginalna stacja panasonica (JU-253-043P) jest słyszalna na obu płytach. A stacje z PC i Amigi 600 (TEAC) wyciszają się idealnie.

Z aminetu ściągnąłem chyba z 6 programów noclick i na każdym jest tak samo niestety.
[#4] Re: Wyciszenie stacji dysków A1200

@ponior, post #3

Ja używałem na OS3.9 (chyba jest na płycie instalacyjnej) z Amigą 3000. Stacje Chinon, gęste, nie było ich słychać.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem