[#1] Commodore - The Amiga Years
Witam
Jeśli jeszcze nie odnotowaliście to wyszła długo wyczekiwana (5 lat?) książka.
Commodore - The Amiga Years.

Właśnie do mnie dotarła
http://retronavigator.com/post/170002556893/this-just-arrived-starting-to-read-it

A tutaj można zamawiać link

Jak piszą na EAB jest sporo nowego materiału, ponad to co w ostatnich latach wyszło w filmach dokumentalnych, itp.
Zaczynam czytać dzisiaj i pewnie podzielę się uwagami. Całość wygląda solidnie i sądząc po rozdziałach zapowiada się fajne czytanie...

Ostatnia aktualizacja: 22.01.2018 17:02:08 przez retronav
[#2] Re: Commodore - The Amiga Years

@retronav, post #1

a jest polskie wydanie?
[#3] Re: Commodore - The Amiga Years

@retronav, post #1

Ta książka podobno nie zawiera całej historii, i została napisana tak żeby mogła powstać kolejna część. Nie tak miało być, i spotkało to się z krytyką. Nie miałem w ręku, czytałem że tak jest.
[#4] Re: Commodore - The Amiga Years

@retronav, post #1

Też do mnie dotarła, z tydzień temu. Jeszcze w zeszłym roku dostałem dostęp do wersji PDF itp.
Jeszcze nie zacząłem czytać.
Historia zaczyna się mniej więcej od odejścia Jacka z Commodore.

Ostatnia aktualizacja: 22.01.2018 18:34:36 przez SuperBuster
[#5] Re: Commodore - The Amiga Years

@selur, post #2

Nie ma.
[#6] Re: Commodore - The Amiga Years

@retronav, post #1

Nie wiecie czy da się gdzieś kupić tę książkę w formie elektronicznej (na Kindle'a na przykład) ?
[#7] Re: Commodore - The Amiga Years

@MarX, post #6

też szukałem, ale Amazon nie ma wersji na kindla (albo nie umiałem znaleźć)
co do samej książki to poprzednia część skończyła się na tym jak Jack odszedł.
Więc zakładam że będzie chociaż trochę o C128, C+4 itp. Zresztą patrząc na tytuły rozdziałów właśnie takie rozdziały tam się pojawiają - jest nawet rozdział C64 lives... Zapowiada się ciekawe czytanie.
[#8] Re: Commodore - The Amiga Years

@MarX, post #6

Poszło PW
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem