[#1] pytanie o czcionke
Czesc

niektore programy, gdy chodzi o czcionke, daja mozliwosc uzycia roznych odmian jak kursywa, pogrubienie... itd

Chcialbym wykorzystac fonty typu "bold" w edytorze do podswietlania skladni - niestety takie domyslne pogrubienie w locie zazwyczaj nie daje fajnego efektu.

Czy mozna w jakis sposob dolaczyc do podstawowej czcionki jej odmiane typu "bold" tak, ze gdy jest potrzeba program z niej wlasnie skorzysta? - oczywiscie ja przygotuje sobie wersje pogrubiona tylko co dalej z nia zrobic (tego nie wiem).

Czy to wogole tak dziala na amidze, ze gdy istnieje np. wersja pogrubiona danej czcionki to program ja wykorzysta, czy jednak bedzie "pogrubial" w locie te standadowa?
[#2] Re: pytanie o czcionke

@peceha, post #1

Jak się czyta doce do tej części graphics.library, która obsługuje czcionki, można odnieść wrażenie, że jest to możliwe. Mi się to jednakże nigdy nie udało. Ale nie porzucaj nadziei, jak mi Unimore wyjdzie, to zabiorę się za edytor, a tam będzie można mieć 4 formy czcionki czytane z plików: regular, bold, italic i bold italic.

Ostatnia aktualizacja: 27.01.2018 20:17:05 przez Krashan
[#3] Re: pytanie o czcionke

@Krashan, post #2

OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem