[#1] Czy warto? [A1200]
Mam takie głupie [ale nie do końca głupie] pytanie odnośnie zakupu A1200. Mianowicie mam okazję zakupić taką Amigę zamontowaną w obudowie tower, z 6MB rozszerzeniem Elboxu [z gniazdem na kooproca], z przejściówką do klawiatury P-Shita, klawiaturą "ergonomiczną", dyskiem 1GB [z zainstalowanym systemem i całą masą wszelakiego badziewia], stacją FDD oczywiście, CD-Romem [chyba Mitsumi 4x] i brzydkim [ale działającym] monitorem 14" firmy Memorex...

Mogę "toto" dostać za jedyne 250PLN - i teraz pytanie do fachowców czy naprawdę warto, czy cena taka sobie... Wiem że jest Allegro ale dla mnie to nie jest żaden wyznacznik wartości sprzętu. Więc czekam na Wasze opinie.

[#2] Re: Czy warto? [A1200]

@lordbsf, post #1

Dysk i cedek o tych parametrach mają znikomą wartość. Monitor, jeśli to zwykła VGA nie wyświetlająca 15kHz - podobnie. Płyta jest warta kilkadziesiąt PLN, rozszerzenie też. Tak więc może się to opłacać tylko w przypadku, gdy obudowa jest towerem dedykowanym Amidze. Badziewne "przeróbki" pecetowych obudów bardziej są problematyczne, niż funkcjonalne. W takim przypadku lepiej kupić desktopa z dyskiem 2,5" i cedekiem typu slim. Bywają takie na Allegro.
[#3] Re: Czy warto? [A1200]

@Daclaw, post #2

Obudowa jest dedykowana Amidze - chyba Elboxu albo Elsatu [nie pamiętam w tej chwili] a monitor jest też typowo do Amigi 15KHz i te sprawy, nawet z dźwiękiem...

[#4] Re: Czy warto? [A1200]

@lordbsf, post #3

W takim razie to zdecydowanie dobra oferta.
[#5] Re: Czy warto? [A1200]

@Daclaw, post #4

Ja mam taką uwagę co do konfigu komputera... nie lepiej jakiegoś Apolla 040 i 32mb ram? Zależy do czego będzie używal ami...

[#6] Re: Czy warto? [A1200]

@pwe, post #5

pwe napisał(a):

> Ja mam taką uwagę co do konfigu komputera... nie lepiej
> jakiegoś Apolla 040 i 32mb ram? Zależy do czego będzie używal
> ami...
>
>
Nie chodzi o to co chciałbym mieć w środku tylko o to co mam do wzięcia od ręki [właściwie to mam już w domu]. Z drugiej strony mam/używam A600 z 2MB i CF-256MB w roli HDD i... chol..ra na dobrą sprawę wystarcza mi to w zupełności! Fakt faktem agowe produkcje na tym nie chodzą [do tego właśnie w 90% używam Amisi - od nastu lat mam chopla na punkcie demo - sceny] ale jakoś z tym żyję, klasyka działa. Sprzęt o którym piszę wpadł mi w ręce przez przypadek i dla tego to pytanie które powyżej. Sprzęt jest fajny ale nie jest mi niezbędny, ale skoro to może jednak być okazja to jakoś wyczaruję te "drobne" i kupię ją choćby po to żeby zachować dla przyszłych pokoleń ;) A jak już będzie w domu to znając życie i mnie raczej nie będzie stała w kącie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem