kategoria: A1200
[#1] BoingBag 1 i inne
Witam serdecznie.

Mam jeden problem i kilka pytań:
1. Nie mogę zainstalować dodatek BoingBag 1 do OS3.9 ( obecnie zainstalowany i używany ).
System zainstalowany z tego poradnika link

Os3.9 działa jak należy, cd-rom jest. Zaczynając instalację BB1 wszystko jest ok do momentu "sprawdzenia" CD, mianowicie przed samą już instalacją sprawdza czy płyta jest "wsunięta" do napędu, ( oczywiście, że jest) ale po chwili wyskakuje błąd ( płyta nie jest oryginalna i czy faktycznie jest to płyta z OS3.9) ( to jasne, ze względu, że jest to obraz zassany z neta i wypalony na CD-R ( os3.9 Finall ).
Po tym komunikacie wychodzi z instalacji BB1. W jaki sposób mam zainstalować ten dodatek a potem kolejno BB2 i kolejne ? Brakuje mi pomysłów.

2. Czy warto instalować RTG pod AGA ? Wiem, ze niektóre gry potrzebują biblioteki RTGmaster.library.
Mój sprzęt to A1200 (kick3.0), ACA1232 128MB, zmappowany ROM 3.1 do pamięci karty.
[#2] Re: BoingBag 1 i inne

@egzekutor27, post #1

a nie mozesz przedytowac skryptu instalacyjnego?
[#3] Re: BoingBag 1 i inne

@Valwit, post #2

Ciekawe rozwiązanie, tylko w jaki sposób ?
[#4] Re: BoingBag 1 i inne

@egzekutor27, post #3

jesli to normalny skrypt installera to czymkolwiek do tekstu (nie pamietam juz ze starosci jak sie BB instalowalo)
[#5] Re: BoingBag 1 i inne

@Valwit, post #4

I co tam zmienić ?
[#6] Re: BoingBag 1 i inne

@egzekutor27, post #5

A to nie jest czasem tak, że on (tj. CD) się musi konkretnie nazywać? "AmigaOS 3.9" czy jakoś tak.

EDIT: jak chcesz czysty, świeży obraz 3.9 z BB1 i BB2, już zainstalowany, to ci mogę wysłać na priv.

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2018 18:02:41 przez _arti
[#7] Re: BoingBag 1 i inne

@egzekutor27, post #5

skasowac sprawdzanie CD, albo popatrzec czego konkretnie chce, moze jak Arti mowi ma byc konkretna nazwa.
[#8] Re: BoingBag 1 i inne

@Valwit, post #7

Nazwa na 100%
[#9] Re: BoingBag 1 i inne

@QUAD, post #8

Na 1000% nawet.

Swoją drogą zassij b.bagi oddzielnie i dalej walcz dzielnie ;)

BBagi

Ostatnia aktualizacja: 29.01.2018 20:06:36 przez mikecios
[#10] Re: BoingBag 1 i inne

@_arti, post #6

Jeśli możesz to poproszę o obraz. W sumie na winuae udało się wszystko zainstalować więc taki obraz mogę samemu przenieść. Faktycznie. Nazwa cd. Posiadam inny obraz z poprawną nazwą i jest ok.
[#11] Re: BoingBag 1 i inne

@Valwit, post #7

Błędna nazwa mojej jednej CD to AmigaOS3.9 zamiast AmgaOS 3.9OK
[#12] Re: BoingBag 1 i inne

@Valwit, post #7

Wszystko już poprawnie poszło. Nagrana na CD poprawna wersja OS3.9. Instalacja BB 1-4 poszła jak należy. Jedno pytanie - Czy jest sens instalować RTG (picasso II oprogramowanie ? ) Niektóre gry tego wymagają. Jeśli tak, to jakie jest dobre ustawienie konfigu programu ? Pod AGA oczywiście.
[#13] Re: BoingBag 1 i inne

@egzekutor27, post #12

A masz kartę graficzną?
[#14] Re: BoingBag 1 i inne

@_Skiba, post #13

Nie posiadam karty graficznej. Gra Nemac IV potrzebowała RTG.lirary. Zainstalowałem program i kłopot zniknął. Bez tego nie odpaliłem gry. Dlatego moje pytanie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem