[#1] DO5 i zwieszanie kompa przy wyborze z gornego menu
Czesc,
wydaje mi sie, ze pierwszy raz doswiadczylem tego jeszce w 20 wieku szeroki uśmiech
ale moze to tylko pamiec zawodzi.

gdy w DO5 wybieram cos z menu gornej belki ale tylko z tego menu najbardziej na prawo (czyli ostatniej rozwijalnej pozycji) to Amiga czasmi sie zawiesza.
Mozna temu zaradzic jakos?
[#2] Re: DO5 i zwieszanie kompa przy wyborze z gornego menu

@peceha, post #1

Nie wybieraj nic z tej ostatniej belki

A tak na poważnie to czy masz lokale? Może obsługa lokalizacji jest zwalona, napisy wychodzą ponad zakres i coś się krzaczy. Sprawdzales na innej wersji dopusa?

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2018 13:02:42 przez michal_zukowski
[#3] Re: DO5 i zwieszanie kompa przy wyborze z gornego menu

@michal_zukowski, post #2

rozwiazanie 1 bardzo mi sie podoba i zastanowie sie nad nim szeroki uśmiech
NIe , nie mam lokali, innych opusow nie sprawdzalem.
Najgorsze jest to ze ten problem wystepuje losowo - jest a po 20 restartach go juz nie ma przez kolejne 100.

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2018 13:08:28 przez peceha
[#4] Re: DO5 i zwieszanie kompa przy wyborze z gornego menu

@peceha, post #3

Może masz nowego opusa 5.9x a pliki konfiguracji i menu z 5.8
[#5] Re: DO5 i zwieszanie kompa przy wyborze z gornego menu

@Risc, post #4

A wiesz ze tak może być. Gdy ustawiałem wszystko od nowa to musiałem opusa ściągnąć nowego (nie pamiętam wersji) a konfig na 100 wziąłem z drugiego dysku. No to musze sobie podstawówce to od 0 i zobaczę co będzie.
Dzięki
[#6] Re: DO5 i zwieszanie kompa przy wyborze z gornego menu

@peceha, post #5

A ja myślę że wszelkie problemy jakie masz są spowodowane używaniem nietypowych/niestandardowych rozdzielczości Workbencha. (Infotronic)
Programiści nie zawsze wszystko wyłapią

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2018 13:39:42 przez Norbert
[#7] Re: DO5 i zwieszanie kompa przy wyborze z gornego menu

@Norbert, post #6

Będę w domu to z ciekawości ustawie 640x512 i zobaczę jak się zachowuje.
[#8] Re: DO5 i zwieszanie kompa przy wyborze z gornego menu

@Norbert, post #6

Bez przesady, na MorphOsie działa to czemu tu by miało nie działać.
[#9] Re: DO5 i zwieszanie kompa przy wyborze z gornego menu

@michal_zukowski, post #8

Ale to działa na Amidze tylko losowo się wykrzacza.
Morphos jest nowszy wiec moze miec ( ma ) większą "tolerancję " na błędy.
Biblioteki tez są poprawione.
Na MOSie masz kartę graficzną a peceha tylko AGA
[#10] Re: DO5 i zwieszanie kompa przy wyborze z gornego menu

@peceha, post #5

Aby odświeżyć konfig wystarczy go otworzyć i zapisać, opus poinformuje o zmianie wersji i już stary opus nie zadziała z konfigem nowego.
[#11] Re: DO5 i zwieszanie kompa przy wyborze z gornego menu

@peceha, post #1

Zrobilem wszystko czyli: update konfiguracji jak i zmienilem rozdzielczosc - problem byl dalej.

Ale juz wiem co jest przyczyna. Nie zauwazylem tego bo stalo sie to wrecz rutyna :) - prawy przycisk w mojej myszce prawie nie dziala wiec uzywam programu KeyMenu by lazic po gornym menu. Zeby wystapil zwis nie wystarczy wybrac cos z ostatniego menu rozwijalnego jesli to menu ma pod-menu - wtedy trzeba wybrac cos z pod-menu. Dlatego mowilem o losowosci bo nie zalapalem akcji z pod-menu.

Oczywiscie gdy jakims cudem uda mi sie wcisnac prawy i wybrac pozycje z takiego pod-menu wszystko dziala jak nalezy.

Wiec przyczyna jest program KeyMenu (i tylko wtedy gdy to za jego pomaca wybieram najbardziej wysunieta na prawo pozycje).

Dzieki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem