kategoria: A1200
[#1] Mc68060 i Apollo
Czy ten procesor z linku będzie do Apolla co by jeszcze dokupić by go uruchomić na karcie w tej chwili jest Mc68040 /40mhzlink
[wyróżniony] [#2] Re: Mc68060 i Apollo

@marcinm, post #1

Przeczytaj ten wątek, nim zdecydujesz się na zakup z nieznanego źródła
[#3] Re: Mc68060 i Apollo

@tbone, post #2

Z braku kasy ta pokusa z linku jest duża oraz dziękuje za ostrzeżenie.
[#4] Re: Mc68060 i Apollo

@marcinm, post #1

Starte oznaczenia, podejrzanie niska cena i 75 MHz w rzekomo pełnej wersji. To nie może się udać.
[#5] Re: Mc68060 i Apollo

@Daclaw, post #4

Rozpatrywałem niedawno opcję zakupu procka samemu... ale nie warto.
[#6] Re: Mc68060 i Apollo

@marcinm, post #3

Ceny za wersję 50 MHz zaczynają się na ebay od około 80 $. Wersji RC75 nigdy nie było, to na pewno szlif.
Popytaj na PPA, ludzie miewają na zbyciu sprawdzone egzemplarze.
[#7] Re: Mc68060 i Apollo

@marcinm, post #1

Sprawdz ten blog link
Dzięki temu można poznać przed kupnem czy mamy do czynienie ze szlifem czy z realną rev.6 . Też o mało co nie kupiłem wersji LC, także radzę Ci poczekać i dozbierać troszke funduszy i ewentualnie umieścić ogłoszenie na PPA lub poszukać na amibay, będziesz miał pewność ze nie zostaniesz krótko mówiąc wydymany
Sam tak zrobiłem i kolega z PPA sprzedał mi "legitną" szósteczke,która chodzi w blizzardzie na 75MHz....W zasadzie to I działa na 80MHz aleBlizzard musi byćwcześniej rozgrzany. Jak jest chłodny to na 80 się nie odpala,chociaż na 75MHz łapiemy ok 100Mips co jest i tak wielkim kopem wydajnościowym względem standardowo taktowanej 68060, nie mówiąc już o 040.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem