[#1] Czy ta myszka podejdzie do amigi?
Jak w tytule, podejdzie czy nie?

http://allegro.pl/myszka-3-przyciskowa-3200dpi-key-tronic-i6671501927.html
[#2] Re: Czy ta myszka podejdzie do amigi?

@ponior, post #1

No niwe wiem.... nie widziałem takiej jeszcze, w opisie jest amiga, commodore i inne. Hmm nie ma jeden myszy do ami i c64. Niech gość pstryknie cale pudełko. Jak narazie wygląda to na pc.
[#3] Re: Czy ta myszka podejdzie do amigi?

@ponior, post #1

To jest myszka pecetowa na port szeregowy.
Do Amigi nie jest potrzebna dyskietka ze sterownikami.
Z drugiej strony myszka na COM zadziała z Amigą tylko pod systemem. Sterownik jest na aminecie
[#4] Re: Czy ta myszka podejdzie do amigi?

@mikecios, post #2

Napisałem maila, Pan sam nie wie, napisał tak bo wtyczka pasuje
Czekam na więcej zdięć.
[#5] Re: Czy ta myszka podejdzie do amigi?

@ponior, post #1

link ja mam taką. Troszeczkę droższa ale nówka. Na a500 i a600 nie mam z nia problemow

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2018 20:21:25 przez eross
[#6] Re: Czy ta myszka podejdzie do amigi?

@eross, post #5

Też ją oglądałem

Czyli ta z pierwszego linku zadział z odpowiednimi sterownikami po uruchomieniu systemu, ale nie wejdę nią w startup menu np, tak
[#7] Re: Czy ta myszka podejdzie do amigi?

@ponior, post #1

Na znanym portalu aukcyjnym i OLX jest plaga wyjadaczy retro sprzedających unikatowe myszki (oceniają czy to Amigowe na podstawie kształtu wtyczki). Mam pełny karton myszek PC-towych kulkowych, z czego przynajmniej 3-4 są "retro" - klasyka 386 i 486. Owszem - niektóre da się je uruchomić ale tylko za pomocą odpowiednio zaprogramowanego adaptera - to znaczy te zgodne z protokołem PS/2.
[#8] Re: Czy ta myszka podejdzie do amigi?

@ponior, post #6

Tak . Dokładnie.
Chyba ze zrobisz/kupisz interface myszy ps2 do Amigi.
Wtedy zadziała w bootmenu, po warunkiem że mysz obsłuży protokół ps2
[#9] Re: Czy ta myszka podejdzie do amigi?

@ponior, post #1

Stary numer jak ktoś nie wie do czego to pisze że do Amigi
[#10] Re: Czy ta myszka podejdzie do amigi?

@Norbert, post #8

ok, to lepiej już kupić tą z polecenia od eross z postu 5-go.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem