[#1] Joystic przedłużacz i adapter
Witam mam pytanie czy kablem z tej aukcji
http://allegro.pl/kabel-przedluzacz-szereg-dsub-9pin-rs232-com-1-8m-i6079969277.html
Mogę przedłużyć odległość od komputera czy będzie działać?(amiga -kabel-joy)
Gdzie można dostać adapter umożliwiający podłoczenie myszki i joya na jednym porcie (ale nie z usb )
[#2] Re: Joystic przedłużacz i adapter

@mediatech, post #1

Powinno działać.
[#3] Re: Joystic przedłużacz i adapter

@mediatech, post #1

Zobacz w Funzin'e oraz na znanym portalu aukcyjnym firma Mat. To odnosnie rozdzielacza bez usb.
[#4] Re: Joystic przedłużacz i adapter

@mediatech, post #1

Zobacz w Funzin'e oraz na znanym portalu aukcyjnym firma Mat. To odnosnie rozdzielacza bez usb.
[#5] Re: Joystic przedłużacz i adapter

@Tomski, post #4

Dzięki
[#6] Re: Joystic przedłużacz i adapter

@mediatech, post #1

To zależy jaką masz Amigę... Do niektórych może być potrzebny adapter bo wtyczka będzie bodajże za duża.
Do tych "joy"-ów i myszek wymyślono odpowiednie przedłużacze - ja mam taki używany z logo SEGI i też bez loga kupiony w sklepie Lotharka. Możesz również poszukać na innych portalach jako "9 Pin Extension Cable Cord For Sega".
[#7] Re: Joystic przedłużacz i adapter

@mediatech, post #1

W sklepie matt to kupisz, jest kilka rodzajów kabla (różna ilość sygnałów i długość).
[#8] Re: Joystic przedłużacz i adapter

@mediatech, post #1

Chyba mam taki rozdzielacz, ale muszę go sprawdzić bo kupiłem razem z Amigą, a nie korzystałem z niego.
[#9] Re: Joystic przedłużacz i adapter

@tbone, post #8

Pod koniec zeszłego roku udało mi się kupić bodajże za 20zł z przesyłką taki zrobiony przez kogoś rozdzielacz joy/mysz, zlutowane gniazdo żeńskie z wyciętymi środkowymi pinami w obudowie z przełącznikiem dwu-pozycyjnym i do tego kawałek kabla z wtykiem do Amigi, działa bez problemu.
Jako drugi mam adapter myszy PS/2 i joy na układzie PIC, niestety tam zostały użyte szerokie przelotowe wtyki RS232 co uniemożliwia użycie w A600 gdzie jeden z portów jest zbyt blisko obudowy, dodatkowo wyprowadzone gniazdo PS/2.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem