[#1] Virus w demie ?
zapodalem sobie jakies tam demko na mojej pluskwie demko sie zawiesilo pod koniec
amige zresetowalem A A CTRL i moim oczom ukazal sie takie cos pomogło dopiero wylaczenie kompa z zasilacza. Ktoś wie co to ?
[#2] Re: Virus w demie ?

@HOŁDYS, post #1

Właśnie.... Ostatnio nad tym się zastanawiałem. Co z antywirusami, spywarami i firewallami w świecie amigi? Coś regularnie wychodzi?
[#3] Re: Virus w demie ?

@HOŁDYS, post #1

[#4] Re: Virus w demie ?

@xtro, post #2

@xtro - nie wychodzi, bo nie wychodzą nowe wirusy. Po prostu każdy rozsądny amigowiec używa jakiegoś VirusZ III czy innego antywirusa, wraz z najnowszą xvs.library (33.42 z 16.02.2004, dostępna na Aminecie).
[#5] Re: Virus w demie ?

@Cedrat, post #4

O I TU widzę szansę NA MARKETING dla NG... Amiga NG... virus free spyware free, invigilation FREE. I NG po PC i iOS może być tym trzecim.
[#6] Re: Virus w demie ?

@xtro, post #5

Biorąc pod uwagę, że Linux też jest virus free, spyware free i invigilation free, to pomyliłeś się w liczeniu...
[#7] Re: Virus w demie ?

@Krashan, post #6

Biorąc pod uwagę, że Linux też jest virus free, spyware free i invigilation free, to pomyliłeś się w liczeniu...

Muszę sobie przypomnieć po co był mi ten chrootkit
[#8] Re: Virus w demie ?

@Krashan, post #6

'invigilation free' i 'spyware free' to komputery były przed upowszechnieniem się modemów i interface'ów sieciowych...
[#9] Re: Virus w demie ?

@xtro, post #5

Zapomniałeś o Androidzie, który jest drugi, a pędzi w górę w takim tempie że lada rok będzie pierwszy. :)

O Linuxie już Krashan wspomniał. Klasykowców jest więcej niż NG, ST-owców jest więcej. Myślę że nawet GEOS-owców. A grunt to znać swoje miejsce w szeregu. ;)
[#10] Re: Virus w demie ?

@ZbyniuR, post #9

Apropos Geosa, ostatnio odpaliłem w pracy pod emulatorem, wszedł szef, zerknął, spytal co to, zapowietrzył sie3 i wyszedł
[#11] Re: Virus w demie ?

@PopoCop, post #3

czyli mam sie bac ?

" permanent damage: destroys directory structure;
transient damage: manipulation of window titles;
alert message after destroying the structure
of a bootable device'

dziwne ze po tylu latach sie to uaktywnilo chyba ze ROM 2.0 ma znaczenie
bo demko odpalane bylo na A1000 i A500 bez takiego efektu
[#12] Re: Virus w demie ?

@HOŁDYS, post #11

Virus Z co na to ?
[#13] Re: Virus w demie ?

@HOŁDYS, post #1

Skąd masz to demo ?
Czy wirus nie jest przypadkiem w Twoich zbiorach?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem