kategoria: CD32
[#1] CD32 + FMV + SX1
Panowie i Panie, jest pytanie, od mojego kolegi (nie ma go na tym forum).

W CD32 siedzą sobie razem FMV i SX1.
W SX1 jest zainstalowany simm 8MB i gdy nie jest podłączona przystawka FMV to pod CD32 jest pełne 8MB!
Jak jest fizycznie podłączony FMV to automatycznie są 4MB, czyli jest tak jak powinno być, ale..

Pytanie brzmi:
Co trzeba zrobić by mieć 8MB pomimo fizycznego podłączenia FMV (podobnie jak ma to miejsce w PROMODULE)
FMV może być nieaktywne, chodzi o to żeby za każdym razem nie podłączać/rozłączać FMV, aby mieć 8MB (bo samego SXa można wyłączyć przełącznikiem na obudowie).

Manipulacja zworkami w SX nie pomaga, zawsze obcina pamięć do 4MB gdy jest wpięte FMV.

Może można wyłączyć fizycznie FMV przez któryś PIN w port expansion w CD32?

Ostatnia aktualizacja: 27.02.2018 18:35:30 przez BULI
[#2] Re: CD32 + FMV + SX1

@BULI, post #1

Sądzę że będzie ciężko znaleźć jeszcze kogoś z takim tandemem żeby się wypowiedział.
Ja też na próżno szukałem kogoś z sx32 pro ;)
[#3] Re: CD32 + FMV + SX1

@mikecios, post #2

Toś mnie pocieszył

Ale może ktoś się orientuje jak zdezaktywować na szynie expansion sam moduł FMV?
[#4] Re: CD32 + FMV + SX1

@BULI, post #3

Na Aminecie leży te z suffixem EXT są używane przez FMV

Link do schematu

Ostatnia aktualizacja: 27.02.2018 21:12:14 przez miro_78
[#5] Re: CD32 + FMV + SX1

@miro_78, post #4

Schemat widziałem, pytanie który pin włączyć/wyłączyć?
[#6] Re: CD32 + FMV + SX1

@BULI, post #5

Na to wychodzi, że trzeba by wyłączyć te "kilka"
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem