[#1] Jak nagrywać dla mitsumi
mam napęd mistusmi x6 i mam płytę wielo nagrywaniową TDK 650mb samą płytę kupiłem około 5-6 lat temu...I jak nagrywać żeby amiga widziała ten krążek (a raczej CD-ROM). Gdy nagrywam w nero na tyle ile pozwala płyta i w trybie wielosesyjnym CD-Rom niedoczytauje krążka (choć napęd jest zamontowany a wejscie przez opusa kończy się komunikatem że dsyk jest niedosowy).
Może wziąść wielonagrywaniową 700mb i nagrać dane....w sumie dane które muszę przenieść z amigi na PC zajmują około 10mb :)

Czy nagrać dane na płycie 700mb cz na tej samej co mam tyle że z innymi ustawieniami?

[#2] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@pwe, post #1

Moje doświadczenie z napędami x6, nawet ze świata PC są kiepskie. Mój Lion Optics był bardzo wybredny wobec płyt, szczególnie CD-R, że o CD-RW nie wspomnę. Sprawdź może, jak się zachowuje w PC taki czytnik...

[#3] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@pwe, post #1

A czy na pewno ten naped potrafi czytac plytki CDRW?
Podaj model.
[#4] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@Rodzyn, post #2

E tam zaraz kiepskie, miałem Hitachi - służył mi kilkakrotnie dużej
niż DVD Liteona (ten po 2.5 roku odmowił dalszej współpracy) I oddałem
tego hitachi sprawnego potrzebującym - wtedy jeszcze działał....

[#5] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@Rodzyn, post #2

Do PC go podłączyłem to mi wtedy PC nagywarki nie widział...krążków nie czytał wcale a w zasobniku w balonikach wypisywał "Znaleziono nowy sprzęt " A model sprawdze....

[#6] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@pwe, post #5

A to nie jest przypadkiem Mitsumi z "tych mitsumi" które wymagały własnego, dedykowanego kontrolera w swoim własnym standardzie?
[#7] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@Grygus, post #6

Nie wiem...może...pdaje model CRMC-FX410A :)

[#8] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@pwe, post #1

mam napęd mistusmi x6

Dopiero teraz odczytalem ten watek. Mitsumi z tamtych lat nie czytaja CDRW. Uzywalem takiej o predkosci 2x lub 4x.
[#9] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@Andrzej Drozd, post #8

A z CD-R 700mb nie będą mieli problemu?

[#10] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@pwe, post #9

CD-R 700 chodza normalnie, takze z wypalaniem nie ma problemu. Problemem moze byc jednak jakosc i kolor plyt. Najlepiej chodza Verbatim niebieskie.
[#11] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@pwe, post #1

Nagrywaj w jednej sesji.

[#12] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@11MASTEr, post #11

Nagrywaj w jednej sesji.

Ja nagrywalem plyty multisesyjne i nie bylo problemu. Z tym ze nie CDRW, tylko CDR :)
Nawet dwoch plyt dosc czesto uzywam (ze wzgledu na dane). Jedna to BASF, natomiast druga to wspomniana Verbatim :)
[#13] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@Andrzej Drozd, post #12

przepraszam, ale jak czytam czasami posty *pwe* to ...
boze ...

10 mb...

masz tyle opcji, pc fdd, hdd,flash, serial , net pcmcia ...
[#14] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@pwe, post #1

jak tylko 10mb to spakuj wszystko do jednego archiwum, nastepnie dzielisz archiwum na pliki po 700kb i nagrywasz na dyskietke sformatowana na amigowej stacji dyskow fat95, na pececie laczysz pliki depack i gotowe.

www.aminet.net/package/disk/misc/fat95

www.aminet.net/package/util/misc/JoinSplitter

Ostatnia modyfikacja: 17.03.07 03:50
[#15] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #14

Raczej chodzi mi o nagranie danych na pc a potem odpalenie na ami....muszę kombinować ponieważ gdy podłączam DVD-ROM LG do ami to...miganie POWER i reset...poprostu 25W nie wystarcza więc muszę się męczyć i odpalać krązki na mitsumi.

[#16] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@pwe, post #15

po prostu 25W

Wyjmij na ten czas karte turbo, lub zasil HD i DVD osobnym zasilaczem, albo kup/dorob do pecetowego zasilacza amigowa koncowke, wtedy podlaczysz wszystko do jednego. Zasilanie napedow z plyty glownej...zreszta ile to juz napisalem sie o tym :P
[#17] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@pwe, post #15

spakuj archiwum rarem na pececie odrazu dzielac na pliki po 700kb, a na Amidze odpalasz unrara i sprawa zalatwiona.

[#18] Re: Jak nagrywać dla mitsumi

@Andrzej Drozd, post #16

I tak zrobiłem ok, racja oczywiście musiałem "spirytusować" apollo co nie było zbyt miłe a na takie zabawy nie mam ochoty. Zobaczymy co się da zrobić z CD-R :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem