mam napęd mistusmi x6 i mam płytę wielo nagrywaniową TDK 650mb samą płytę kupiłem około 5-6 lat temu...I jak nagrywać żeby amiga widziała ten krążek (a raczej CD-ROM). Gdy nagrywam w nero na tyle ile pozwala płyta i w trybie wielosesyjnym CD-Rom niedoczytauje krążka (choć napęd jest zamontowany a wejscie przez opusa kończy się komunikatem że dsyk jest niedosowy).
Może wziąść wielonagrywaniową 700mb i nagrać dane....w sumie dane które muszę przenieść z amigi na PC zajmują około 10mb :)
Czy nagrać dane na płycie 700mb cz na tej samej co mam tyle że z innymi ustawieniami?
Moje doświadczenie z napędami x6, nawet ze świata PC są kiepskie. Mój Lion Optics był bardzo wybredny wobec płyt, szczególnie CD-R, że o CD-RW nie wspomnę. Sprawdź może, jak się zachowuje w PC taki czytnik...
E tam zaraz kiepskie, miałem Hitachi - służył mi kilkakrotnie dużej
niż DVD Liteona (ten po 2.5 roku odmowił dalszej współpracy) I oddałem
tego hitachi sprawnego potrzebującym - wtedy jeszcze działał....
Do PC go podłączyłem to mi wtedy PC nagywarki nie widział...krążków nie czytał wcale a w zasobniku w balonikach wypisywał "Znaleziono nowy sprzęt " A model sprawdze....
Ja nagrywalem plyty multisesyjne i nie bylo problemu. Z tym ze nie CDRW, tylko CDR :)
Nawet dwoch plyt dosc czesto uzywam (ze wzgledu na dane). Jedna to BASF, natomiast druga to wspomniana Verbatim :)
jak tylko 10mb to spakuj wszystko do jednego archiwum, nastepnie dzielisz archiwum na pliki po 700kb i nagrywasz na dyskietke sformatowana na amigowej stacji dyskow fat95, na pececie laczysz pliki depack i gotowe.
Raczej chodzi mi o nagranie danych na pc a potem odpalenie na ami....muszę kombinować ponieważ gdy podłączam DVD-ROM LG do ami to...miganie POWER i reset...poprostu 25W nie wystarcza więc muszę się męczyć i odpalać krązki na mitsumi.
Wyjmij na ten czas karte turbo, lub zasil HD i DVD osobnym zasilaczem, albo kup/dorob do pecetowego zasilacza amigowa koncowke, wtedy podlaczysz wszystko do jednego. Zasilanie napedow z plyty glownej...zreszta ile to juz napisalem sie o tym :P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.