[#1] Apollo 1240->1260
Witam!
Mam pytanie gdzie znajdć schemat regulatora napićcia do apollo 1240 by puscic w nim 060 ? Co jeszcze trzeba tam pozamieniać w tej karcie. Jakieś www ? Albo ja słaby jestem w szukaniu albo google i aminet nic ciekawego nie pokazują...

[#2] Re: Apollo 1240->1260

@zomos, post #1

zdaje się, że wystarczy zworkę albo dwie na karcie przestawić. Tylko z podmianą procka będziesz miał hecę grubszą...

edit:

wot te na - konkretnie zworka CLK:

040 - zwarta w poz. 040
060/50 - zwarta w poz. 060
060/66 - zwarta w poz. 040.

ale co do zasilania - masz rację.

Ostatnia modyfikacja: 11.03.07 13:20
[#3] Re: Apollo 1240->1260

@recedent, post #2

Nie samymi zworkami Apollo żyje :)

Konwerter musi być i basta:

http://www.amiga-hardware.com/download_photos/apollo1260_3_big.jpg

Układ jest raczej banalny, lecz schematu nie posiadam.

[#4] Re: Apollo 1240->1260

@recedent, post #2

Wymiana procesora przy użyciu odpowiednich narzćdzi to pikuś. A mnie dokładnie interesuje właśnie schemacik konwerterka napićcia i gdzie go podłączyć i w jaki sposób. Zworkologie też mam.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem