[#6]
Re: Jednocześnie uszkodzone napędy - zbieg okoliczności?!
@Risc,
post #2
W rzeczy samej, mają rysy. Z braku czasu wyczyściłem pospiesznie głowicę w df1 i jest progres. Workbench wystartował, ale wyświetlił informację o bad sectorach. Program jest nowiuteńki (2.1 amiga forever), zatem albo zabrudzone głowice uszkodziły dyskietki, albo muszę lepiej wyczyścić. Tak czy owak, prawdopodobnie znajdę na to chwilkę czasu dopiero w weekend. Dam wtedy też znać, co i jak :)
/edit: Włożyłem inną nową bootowalną workbencha i oryginalnego Lotusa - wyskakuje albo czerwona ramka disk read failure, albo migają kolorowe ekrany po czym... czerwona ramka :) Czyli jak zakładam, napęd do doczyszczenia i może coś z tego będzie. Jak nie, to przyszedł dzisiaj PCtowy, będzie przerabiane ;)
@SuperBuster - bardzo chętnie, ale z racji sporej odległości od Polski prawdopodobnie koszt przesyłki przekroczyłby opłacalność :)
@softiron - Gotek owszem, ale jako dodatek. Jestem zwolennikiem oryginałów, kopiami zapasowymi posiłkuję się raczej w przypadku braku dostępności ( np. PP Hammer) czy ceny ( Dyna Blaster).
@AmigaPL - skorzystałem ze sprzężonego powietrza :)
Dziękuję wszystkim za pomoc, stawiam piwko

Ostatnia aktualizacja: 21.03.2018 22:27:40 przez Sinoos