[#47]
Re: Amiga 1200 i dysk twardy większy niż 4gb PONOWNIE
@BagoZonde,
post #46
Jeess już późno, no ale..
Utworzyłem partycje, najpierw w SFS, potem w FFS. A dlatego, że coś mi nie pasuje! Mianowicie skopiowałem na nową partycję i otwieram sobie próbnie skopiowane zdjęcia w standardowej pokazywaczce wbudowanej w Filemaster 3.0 i tam, są przekłamane. Te same obrazki z nowej partycji, oglądnięte pod Visage są ok?! Kopiuję następnie te obrazki z nowej partycji do Ramu i już tutaj Visage nawet zawodzi. Pokazuje błędy. Dziwne! Rozumiem, że może zapis na dysk być niepoprawny, ale nie w przypadku, gdy zapisane i otworzone z nowej partycji zdjęcie otwiera się w Visage prawidłowo a skopiowane do Ramu z tej partycji - już nie.
Co najśmieszniejsze, skopiowałem sobie nowszy, Filemaster 3.1 na ten dysk. Odpalony z tej partycji - nie wyświetla prawego okna z listą, tylko lewe!!
Próbowałem już kręcić z MaxTransfer przy instalacji SFS (0xFFFE) oraz z Mask (0xFFFFFFFF lub E na końcu lub C) ale to wszystko zawodzi. Proszę o pomoc. Co najgorsze, po zmianie Max Transfer albo Mask w HDToolbox i po zapisaniu zmian, nie ma opcji rebootu komputera więc nie wiem czy zapisuje to w ogóle czy nie. Quick Formatem jak i Formatem już próbowałem.
Jeżeli ktoś ma dysk z dużymi partycjami i najlepiej SFS, proszę o podanie mi danych jakie znajdują się w HDToolBox. Z HDInstTools też próbowałem, dobrze mi dzieli ale próba wybrania SmartFileSystem i tak kończy się wyborem Custom (DOS3) i zapodanie tego jako Standard File System. Nie wiem co robię źle..
Ostatnia modyfikacja: 13.11.07 03:26