[#1] Kolejny artykuł z cyklu dot. historii Amigi na Arstechnica
[#2] Re: Kolejny artykuł z cyklu dot. historii Amigi na Arstechnica

@sid777, post #1

Dzięki za info — poprzednie części były prawie jak powieść, spodziewam się dalej tego samego poziomu. M.in. przez ten cykl artykułów wydałem ostatnio ZA DUŻO na Amigi.
[#3] Re: Kolejny artykuł z cyklu dot. historii Amigi na Arstechnica

@sid777, post #1

Trochę "po łebkach" napisane. Autor nie wspomina o Pegasosie II (i o wersji AmigaOS 4 na niego), projekcie Moana, pisze że MorphOS obsługuje ACube Sam440ep...
[#4] Re: Kolejny artykuł z cyklu dot. historii Amigi na Arstechnica

@recedent, post #3

Bo Moana jest nieistotna, co do SAM - może ma większa wiedzę niż my
Był krótki czas, że SAM reklamowano na wszystkie systemy, łącznie z Haiku. Może coś mu się "pozajączkowało"; każdy może komentować tam pod artykułem, i możesz go wyprostować.
[#5] Re: Kolejny artykuł z cyklu dot. historii Amigi na Arstechnica

@adam_mierzwa, post #4

Nie ma większej wiedzy, artykuł totalnie po łebkach. Wspomnienie o Picasso w MorphOSie - śmieszne.
[#6] Re: Kolejny artykuł z cyklu dot. historii Amigi na Arstechnica

@michal_zukowski, post #5

W sumie asiegel wyprostował w komentarzach (wogóle to jest dużo komentarzy), ale nieścisłości nie dotyczą tylko MorphOS-a. Taki dziwny artykuł, bo obszerny a po łebkach, a szczegółowe fakty rzadko podawane mieszają się z bzdurami.
[#7] Re: Kolejny artykuł z cyklu dot. historii Amigi na Arstechnica

@adam_mierzwa, post #6

U mnie czyli człowieka, który nie wszedł w NG artykuł wywołał coś w rodzaju smutku. Tyle potencjału, wokół dziwni ludzie, technologie które nie weszły lub zaistniały tylko ma chwilę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem