[#1] amiga+cd slim +dysk 2.5 cala
Witam!
Mam pytanko: Mam na oku dysk twardy 2,5 cala o wysokosci 12mm? w opisie kolega Tomasz "AlaN" Nawrocki napisał dysk 9mm, czyli 12mm odpada? Nie mam fast aty. Cięzko znaleźć cos sensownego wmającego 9mm i nie więcej niż 4gb. Może ktos ma zainstalowany w desktopie tak jak w tytule dysk wyższy niz 9mm? Były jakieś kłopoty z umieszczeniem? Jaki dysk (firma) wybrać do amisi najlepiej?
[#2] Re: amiga+cd slim +dysk 2.5 cala

@ender, post #1

w jakowyms amigowym sklepie internetowym mozna dostac odpowiedni dysk do przerubki

[#3] Re: amiga+cd slim +dysk 2.5 cala

@ender, post #1

Posiadam dysk Toshiba 2,5" 4,3GB 100x69x18,4mm, mieści się spokojnie, zarówno z FastATĄ jak i bez niej. CDROMU nie używam, po prostu lepiej zgrać sobie coś przez sieć :D

[#4] Re: amiga+cd slim +dysk 2.5 cala

@ender, post #1

Witaj.
Nie mierzyłem grubszych dysków niż 9mm, ale miejsca tam gdzie ma być zamocowany za dużo nie masz. Musisz sam sprawdzić, czy Ci wejdzie 12mm dysk. Bo na "sankach" w miejscu fabrycznie przeznaczonym nie ma kłopotu :) .

[#5] Re: amiga+cd slim +dysk 2.5 cala

@AlaN, post #4

Witam!
Z tego co pamietam opis to po zamontowaniu cd slim nie zmieści się przeznaczonym standardowo do tego miejscu dysk 2,5 cala. Chyba, że coś pokręciłem? Planuje zakup fast aty może mi sie uda, a jak nie to myślałem o 4xeide. Dysk musi być w tym miejscu jak w Twoim artykule? (kiedy ma się fast atę; 4xeide; kiedy nie ma się żadnego z tych kontrolerów?)
Pozdrawiam :P
[#6] Re: amiga+cd slim +dysk 2.5 cala

@ender, post #5

Czy musi tam być dysk? Jak Ci się uda go gdzieś indziej zamocować, to nic nie stoi na przeszkodzie :) . Fakt, że dysku nie zamocujesz tam gdzie ma dla siebie przeznaczone miejsce, bo CD będzie je zasłaniał. Stąd przeniesienie go na tylna krawędź dolnej obudowy. A że tam jest mało miejsca, więc 9mm dysk wchodzi bez kłopotu, a jak z wiekszymi? nie wiem, nie miałem takiego, nie miałem jak sprawdzić; może być ciasnawo.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem