@rzookol,
post #2
Jakie "przeflashowanie" ROMu? Mam w CDTV KS3.0 i jedyne co musiałem zrobić to wpiąć płytke z tymże ROMem w podstawki KS1.3.
Co do pytania głównego: nie wiem czy zadziała, choć jest jakaś szansa, bo CDTV ma standardowe kości A500, tylko że dwie :) - ponieważ ta druga kość to ROM z programem odtwarzającym CD (ten fajny player co sie pojwia jak włożysz CD z muzyką). Także ten przełącznik powinien być wpiety gdzie indziej (na płycie głównej CDTV jest zworka na 3 piny).
Co do samego KS2.05, no tak, dostaniesz nowszy ROM, bedziesz mógł używać Wb 2.1 (locale, nowsze biblioteki, etc.), no i co ważniejsze dysku twardego, ale jak pewnie wiesz to nie jest porażający skok jakości, zwłaszcza gdy na rynku panuje KS3.x. Nowe programy, które zadziałają z KS2.x, wyszły ostatnio w liczbie... 2 sztuk?.
Wnioski: jeśli chcesz eksperymentować ze sprzetem (gwarancji na działanie tego nie dam, poszukaj w sieci kogoś, kto sie pochwali działaniem takiego zestawu) - to kup.
Jeśli jednak potrzebujesz rzeczywistego rozszerzenia możliwości CDTV - odłóż pieniądze na zakup KS3.0, 16-bit, najlepiej specjalnego dla CDTV, choć w samoróbkach lub sprzecie przystosowanym z A500 także coś znajdziesz.