[#1] Fix do Zorro
Witam czy ktoś ma schemat przeróbki jakiej należy dokonać aby działały sloty zorro z kratą Apollo + Rom 3.1 Wiem ,że są jaja jeśli sie do takich slotów włoży przy wyżej opisanej konfiguracji kartę graficzna np cybervision . Słyszałem o fixie jakie należy zrobić na slotach zorro aby owego problemu nie było. Szukałem na aminecie jednak bez skutku :(

Benedykt

[#2] Re: Fix do Zorro

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Cześć
Nie wiem czy jest potrzebny jakiś fix bo sam miałem taką konfiguracje i działało to bez zarzutu. Może problemem jest zasilanie lub wersja płyty głównej Amigi ?
pzdr Radek
[#3] Re: Fix do Zorro

@RAL, post #2

Ta karta działa dobrze z kickiem 3.0 jaja się robia z kickstartem 3.1

Benedykt

[#4] Re: Fix do Zorro

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

Borykalem sie dlugo z tym samym problemem, zadnego fixu niestety nie znalazlem:(

[#5] Re: Fix do Zorro

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

hmmm
Powiedz mi czy na slotach u Ciebie jest jakiś lutowany przewód od spodniej strony ?
Ja mam coś takiego może, to jest to ?
Ile masz podstawek pamięci w apollo ? Ja pamiętam, że kiedyś miałem problemy z tą kartą dolutowanie drugiej podstawki rozwiązało wszystko: brak startu kompa -2gb ramu, zwiechy nie w porę.

MrT: Ta karta apollo którą teraz masz właśnie bezproblemowo pracowała z cv3d zorro2 i kickiem 3.1

Radek

ps
Ja mam jeszcze ciekawiej w Amidze jest zainstalowana bvision i cv3d
i w boot menu mam 6 kart bvision :) tylko żadnej nie mogę uruchomić :(
[#6] Re: Fix do Zorro

@RAL, post #5

a więc tak sloty chce kupić w animarcie ten pan mi gadał ze istotnie takiego fixa trzeba zrobić bo bardzo duzo tych slotów micronika niełazi z apollo + cybervision + rom 3.1 ale on niema schematu a już zapomniał jak sie to robi ;D

Benedykt

[#7] Re: Fix do Zorro

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

Ja tez nie miałem zadnych problemow w konfigu apollo 1260 i sloty zorro i karta graficzna .Mam taki fix ale chyba dokładnie to o niego nie chodzi jednak prosze http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/amiga_hacks/A1200_Mobo_fix/a1200_mobo_fix.html
[#8] Re: Fix do Zorro

@RAL, post #5

OK

[#9] Re: Fix do Zorro

Ja to mialem ale zostawilem zdaje sie w efunzine razem z moimi slotami w maju zeszlego roku jakos to bylo, zapytaj moze gdzies tam sie wala, chociaz to pchelka byla wiec nie wiem. Tak czy inaczej u mnie niedzialalo toto, a naszukalem sie dlugo, dopadlem dopiero w Gdansku:)

[#10] Re: Fix do Zorro

ja takze mialem taka konfiguracje i dzialalo wszystko jak nalezy

co prawda rom 3.1 mialem remapowany przez remapollo

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem