kategoria: A1200
[#1] Kondensatory A1200- gdzie kupić ?
Witam.
Proszę o pomoc i namiary na sklep/hurtownię gdzie znajdę kondensatory aluminiowe smd low esr o odpowiednich wartościach do A1200.Zależy mi aby w jednym miejscu zakupić wszystkie potrzebne kondensatory.
Nie interesują mnie tantale.Płyty główne muszą wyglądać jak oryginalne.
Proszę nie odsyłać mnie do aukcji All...Po prostu muszę kupić markowe kondensatory w dobrej cenie,oczywiście w jednym sklepie.
Od wczoraj przeszukuję Internet,ale w każdym miejscu brakuje jakiejś wartości lub towar jest dostępny na zamówienie.
[#2] Re: Kondensatory A1200- gdzie kupić ?

@ak47, post #1

W tme masz wszystkie
Pozdrawiam
Krzysiek
[#3] Re: Kondensatory A1200- gdzie kupić ?

@ak47, post #1

tme.eu, a jak asortyment za mały to niestety zagraniczne mouser lub farnell, ale uwaga na koszty przesyłki i ceny nie uwzględniające VATu. W takich miejscach znajdziesz bardzo dużo, ale najbardziej się opyla zamawiając parę kompletów. Stąd pewnie allegrowi sprzedawcy hurtem biorą od nich, po czym sprzedają pojedyncze zestawy.
[#4] Re: Kondensatory A1200- gdzie kupić ?

@ak47, post #1

Kondensatory do Amigi nie muszą być low ESR. W TME.eu można bez problemu kupić komplet (Panasonic i Nichicon) i wyjdzie to po około 15 zł za komplet, ale musisz w sumie nabrać tych kondensatorów na jakieś 5 kompletów, bo są minimalne ilości zakupu.

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2018 18:21:14 przez Krashan
[#5] Re: Kondensatory A1200- gdzie kupić ?

@ak47, post #1

Ja jednak nabyłem na Allegro. W sklepach typu TME często musisz kupić np. 5 czy 10 kondensatorów jednego typu, a potrzebujesz 1 albo 2...
[#6] Re: Kondensatory A1200- gdzie kupić ?

@ak47, post #1

mam dużo orginalnych made C=
[#7] Re: Kondensatory A1200- gdzie kupić ?

@Krashan, post #4

Na 100% nie muszą być low esr?
Nie mogę dobrać odpowiednich parametrów w podanych sklepach.
Zostały wysprzedane.Mogę zastosować kondensatory o wyższym napięciu?
Prawda?Najważniejsza jest pojemność?
[#8] Re: Kondensatory A1200- gdzie kupić ?

@ak47, post #7

Kondensatory o większych pojemnościach dla większego napięcia są często rozmiarowo większe. Możesz mieć pewien kłopot przy montażu.
[#9] Re: Kondensatory A1200- gdzie kupić ?

@makarsky, post #8

Zgadza się.Racja.Wziąłem to pod uwagę.
Ale czy mogę zastosować np.22uF 50V zamiast 22uF 35V?
[#10] Re: Kondensatory A1200- gdzie kupić ?

@ak47, post #9

Raczej tak.

Ostatnia aktualizacja: 24.04.2018 12:18:56 przez makarsky
[#11] Re: Kondensatory A1200- gdzie kupić ?

@ak47, post #9

Tak :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem