[#1] Problem z instalatorem
wlasnie sobie przegralem pare gierek z winuae na dysk amigowy w wersji hd i nie mogeich zainstalowac wyskakuje jakis komunikat z instalatorem na workbenchu pod winuea nie bylo zadnych problemow
[#2] Re: Problem z instalatorem

@SzaryWilk, post #1

To jest stwierdzenie, a gdzie pytanie?

[#3] Re: Problem z instalatorem

@SzaryWilk, post #1

Gdybyś wstawiał co jakiś czas przecinek, czy też - w ramach promocji - jakąś kropkę, można by się było doczytać sensu zdania i tego "o co chodzi jakby"

Jaki komunikat z instalatorem na workbenchu?
Może ścieżki, przypisania są inne?
[#4] Re: Problem z instalatorem

@Prince, post #2

moze to nie byla kwestia zadania pytania tylko podzielenie sie swoimi przezyciami
[#5] Re: Problem z instalatorem

@quaint, post #4

sorry,a wiec tak w winuae zainstalowalem na hdd amigowym pare gierek adf z pomoca wh load po przelozeniu hdd do amigi i nacisnieciu ikonki gry ktora zainstalowalem w winuae,wyskakuje blad instalatora.
[#6] Re: Problem z instalatorem

@SzaryWilk, post #5

Podsumujmy. Zainstalowałeś grę na dysku pod WinUAE. Przełożyłeś ten dysk do Amigi, uruchomiłeś komputer i znowu próbujesz zainstalować zainstalowaną już grę? Może powinieneś dać spokój installerowi i kliknąć na ikonce uruchamiającej grę?
Chyba, że coś źle zrozumiałem.

Czy mógłbyś dosłownie zacytować treść komunikatu, którym raczy Cię installer? Czy jest to komunikat w stylu "File C:WHDLoad not exists"?

EDIT: pytam, bo może masz zainstalowany pakiet WHDLoad pod WinUAE, ale zapomniałeś zainstalować go pod Ami.

Ostatnia modyfikacja: 16.03.07 23:04
[#7] Re: Problem z instalatorem

@APC74, post #6

klika na ikonke gry a nie instaluje jej jeszcze raz i wtedy wyskakuje blad instalatora
[#8] Re: Problem z instalatorem

@SzaryWilk, post #7

Nie wyglupiaj sie :P
Spakuj juz zainstalowana gre na WinUAE do pliku LHA i dopiero wtedy nagraj ja na plyte.
Niezapomnij tez na Amidze, wrzucic odpowiednie romy do Devs: i plik WHDLoad do C:

A jezeli uprales sie z ta instalacja, to chyba musisz ADFy zrzucic na fizyczna dyskietke, ktora powinna byc w stacji dyskow ;)

Aha, i nie pisz po pijanemu, ja wiem ze łikend, swieto piwa, ale litosci :P
[#9] Re: Problem z instalatorem

@SzaryWilk, post #7

Dobra po Twojemu spróbuje:

jak klika na ikone gry i wyskakuj blad to z jakim komunikat blad ten wyskakuj zacytuj dokladnie jak moze wyskakiwac blad instalatora przy uruchamianiu gry?
[#10] Re: Problem z instalatorem

@SzaryWilk, post #7

i wtedy wyskakuje blad instalatora

Jasne, świetnie, z oporami - ale zrozumiałem o co Ci chodzi. Teraz skup się - wyskakuje błąd instalatora - to znaczy (o ile Cię dobrze zrozumiałem), że na ekranie pojawia się okienko. Zapewne w tym okienku są jakieś literki i jak im się bliżej przyjrzeć to układają się te literki w słowa. Czy byłbyś tak uprzejmy i zechciał przepisać te słowa (np. na kartkę) a następnie wklepać je w forum PPA? To naprawdę ważne, bo inaczej nici z naszej pomocy.
[#11] Re: Problem z instalatorem

@APC74, post #10

sprobuje ale nie obiecuje ze mi sie uda ;).
[#12] Re: Problem z instalatorem

@SzaryWilk, post #11

Jaką masz wersje Instalatora??
[#13] Re: Problem z instalatorem

@SzaryWilk, post #11

Czekam z niecierpliwością Śpioch
[#14] Re: Problem z instalatorem

@SzaryWilk, post #11

No, wszyscy drżymy z ekscytacji w oczekiwaniu na dalszy rozwój wydarzeń...
[#15] Re: Problem z instalatorem

@SzaryWilk, post #7

detektyw

[#16] Re: Problem z instalatorem

@SzaryWilk, post #11

To... napięcie... ... ... ... ... ... zżera... moje... wszystkie... "SzaroWilcze"... komórki... ... ... nie... ... wytrzymam ...
[#17] Re: Problem z instalatorem

@Yanoosh_Shoonay_, post #16

Jak jeszcze raz usłyszę "instalator" to mnie trafi. Po naszemu to jest "instaler". Nie nadawajmy programom nazw zawodów! Nie upodobniajmy się do blaszakowców, którzy wszędzie mają "kreatorów", "instalatorów" i innych "asystentów".

[#18] Re: Problem z instalatorem

@OSH, post #17

Hm... Jest w tym coś...
[#19] Re: Problem z instalatorem

@APC74, post #18

To ja już zgłupłem i nie wiem czy jesteśmy Amigowcami, czy Amigantami? ;)

[#20] Re: Problem z instalatorem

@OSH, post #17

A mnie trafia jak czytam takie bzdury.Co widzisz złego w słowie instalator?Że niby z windowsem się kojarzy?Niepotrzebnie,ponieważ w windowsie jego nazwa to właśnie INSTALLER.
Jak dla mnie słowo instalator brzmi bardziej "swojsko" i zrozumiale.

Ps.Mam nadzieje że Cie nie trafiło ;)

[#21] Re: Problem z instalatorem

@OSH, post #17

Staroświecki jestem i wolałbym nie robić takiej "wioski", jak te wszechne czeskie 'poczitaczi' czy francuskie 'ordinatour' - spolszczony 'komputer' wystarczy :]
Bazowo, większość terminów powstało w angielskim języku i niech tak zostanie... bo jak zaczniemy mówić na 'patch' jako: 'naprawiacz', 'ulepszacz' czy inny 'hydraulik', 'przepychacz' to się wnerwię...
[#22] Re: Problem z instalatorem

@Yanoosh_Shoonay_, post #21

A nie mówimy? Toż "patch" to najzwyklejsza "łatka" ;) .
[#23] Re: Problem z instalatorem

@SzaryWilk, post #1

Hehe, niezla komedia wyszla.
[#24] Re: Problem z instalatorem

@Grygus, post #22

To był przykład, jak "wolę" żeby nie mówiono na pewne rzeczy, na które i tak już się mówi po swojemu - w tym jednym konkretnym wypadku nawet całkiem rozsądnie muszę przyznać
[#25] Re: Problem z instalatorem

@Andrzej Drozd, post #23

A naszego Szaraczka, ni widu ni słychu... zrobił nas na Szaro innymi słowy
[#26] Re: Problem z instalatorem

@Yanoosh_Shoonay_, post #25

Od samego początku robi Was na szaro, a Wy w tej błazenadzie bierzecie udział. Pisałem już wcześniej wiele razy: ignorować bezsensy. Umierają śmiercią naturalną. W przeciwnym wypadku sami się nakręcacie i zrównujecie z ludźmi, którzy je produkują.

Wątek na razie pozostaje jeszcze otwarty, lecz jeżeli nadal będziecie dyskutować nie na temat wątku, zostanie on zamknięty.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem