[#3]
Re: program księgowy, ewidencja sprzedaży na A600HD 2MB
@zangief,
post #1
Zerknij tutaj.
http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=14050&t=14046#reply_14050
Nigdy nie miałem do czynienia z programem Firma. Powinien jednak ruszyć na Twoim konfigu. Ewentualnie możesz spróbować Golema, choć z tego co ludzie piszą nie bardzo odpowiada dzisiejszym realiom, np. stawki vat.
Ja korzysztam z "Księgowej Amiga", ale nie prowadzę sklepu. Jeśli czegoś potrzebuje to sobie dopisuje. Ostatnio poprawiłem kilka błędów i co nieco dodałem nowego, np. eksport księgi przychodów i rozchodów oraz rejestrów vat do LaTeXa. Tym cały proces przygotowania księgi i rejestrów załatwiam na Amidze. W sumie tylko na Amidze robie oprócz deklaracji Vat i Pit, ale to można dopisać całkiem prosto. Zapraszam do rozwoju aplikacji :)
Ponieważ nie prowadze sklepu nie ma WZetek, obsługi magazynu. Jest oczywiście drukowanie faktur, ewidencja sprzedaży i zakupów vat oraz księga p. i r. Nie ma stawek vat 3, 7 i 12%. Stawki zwolniony 0% i 22% są bo tych używam :) Są też wynagrodzenia dla pracowników w księdze.
P.S. Księgowa Amiga działa normalnie przy 32MB i procesorze 040/40MHz, gdyż wymaga serwera www i sql zainstalowanego na Ami choć nie koniecznie oczywiście. Działa w przeglądarce netowej, np. IBrowse.
Ostatnia modyfikacja: 19.03.07 09:35