[#1] DosBox PPC ??
Witam

Czy istnieje wersja dospoxa dla mig klasycznych z procesorami PPC

dzieki za odpowiedz

[#2] Re: DosBox PPC ??

@ZimA, post #1

Pod Arosa jest . Swoją drogą czy ktoś próbował to odpalić na Mosie??

benedykt

[#3] Re: DosBox PPC ??

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Co konkretnie?

[#4] Re: DosBox PPC ??

Swoją drogą czy ktoś próbował to odpalić na Mosie??

Nawet mi sie nie chce. Podobno to "bieda" jest niezoptymalizowana, i lepiej odpalic juz PC-Taska na zwyklym 040. No, ale na szybszych maszynach to pewnie ma sens. :)
[#5] Re: DosBox PPC ??

@Andrzej Drozd, post #4

Bo to jest SDL-owy ****. Taka już chyba jest tradycja, że jak się programuje pod SDL, to w żadnym wypadku nie wolno niczego optymalizowac. Aby przypadkiem nie zaczelo dzialac z używalną prędkością na 603 lub 604.

O, jaka ładna cenzura! :)

Ostatnia modyfikacja: 22.03.07 05:08
[#6] Re: DosBox PPC ??

Myślę, że wielu ludzi odpalało DosBoxa na Pegazie pod Mosem. U mnie działa całkiem fajnie, na G4 nie rwie dźwięku i ogólnie działa przyzwoicie. Jednak widać, że program jest procesorożerny, więc na słabszych PPC może być krucho.
[#7] Re: DosBox PPC ??

@Prince, post #5

SDL

Ostatnio na Aminecie pojawily sie "fajne" emulatory pod WOSa. Niby fajne, bo pod SDLa.

1. SMSPlus (emulator Sega Mastersystem/GameGear)

Nawet fajnie dziala pod WOSem, bez dzwieku, na frameskip 3, chodzi prawie na 90%, (okolo 40/50 klatek). Ma jednak powazne problemy z obsluga joysticka, a po zalaczeniu dzwieku bardzo zwalnia i zamraza kompa.

2/3. Nastepne to emulatory: NESa+SNESA (
Ljong) oraz samego NESa (Nofrendo). Wlasciwie udalo mi sie odpalic tylko Ljonga. Oczywiscie dalem spokoj z romami ze SNESa, poniewaz to wymaga, czegos wiecej niz 603, tak wiec sprobowalem NESa. Za bardzo nie kuma romow, a ten ktory poszedl, zawiesil program, gdy gra chodzila sobie w trybie demo. Nofrendo za w ogole nie kuma romow i sam z siebie ma problemy z dzialaniem. Mam nadzieje ze nie pomylilem Ljonga z Nofrendo, ale to i tak nie ma to znaczenia, poniewaz do NESa, GG i SMSa, to i tak lepiej uzyc starszych emulatorow bez SDLa lub nawet 68k...
Tak wiec po co? nie wiem. Kiedys sie moze przyda.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem