kategoria: A1200
[#1] Eicidu karta wifi PCMCIA - pomocy ;)
Cześć,

Dostałem taką kartę wifi i próbuję uruchomić ją na Amidze 1200. Niestety za cholerę mi nie idzie
Zainstalowałem sterowniki prism2, cardreset i cardpatch i lipa dalej nie działa.

Przy wkładaniu karty w port PCMCIA na ułamek sekundy zapalają się diody na karcie i od razu gasną.
Karta wspiera WPA2

Pomoże ktoś to uruchomić jeśli się da?
[#2] Re: Eicidu karta wifi PCMCIA - pomocy ;)

@Adam_Lca, post #1

Cardbus, zapomnij.
[#3] Re: Eicidu karta wifi PCMCIA - pomocy ;)

@Adam_Lca, post #1

Złota krawędź złącza, karta na 3.3 v i 32 bit, nie zadziała.
[#4] Re: Eicidu karta wifi PCMCIA - pomocy ;)

@fazior, post #2

Ale za to dobra wiadomość brzmi: PowerBook G4 pod MorphOSem powinien ją obsłużyć (karta chyba jest na Atherosie). Chyba, że będzie to PowerBook G4 z wbudowaną kartą (chyba od A1106 wzwyż), to wtedy sensu nie ma to żadnego.
[#5] Re: Eicidu karta wifi PCMCIA - pomocy ;)

@recedent, post #4

No to lipa :(

A już się cieszyłem, że za grosze uda mi się wejść na wyższy level z Ami

Siedzenie wczoraj do prawie 3 w nocy poszło na marne
[#6] Re: Eicidu karta wifi PCMCIA - pomocy ;)

@Adam_Lca, post #5

Ale za to zdobyłeś bezcenne doświadczenie. Pamiętaj, że sukces to suma wszystkich porażek, z których wyciągnąłeś wnioski. OK
[#7] Re: Eicidu karta wifi PCMCIA - pomocy ;)

@Adam_Lca, post #1

Ta karta niestety nie zadziała. To 32-bit Cardbus. Amiga obsługuje tylko PCMCIA 16-bit 5V
Jeśli szukasz działającej i sprawdzonej karty WIFI WPA2/AES to zerknij tutaj:
Linksys PCMCIA WPA2/AES

A tutaj jeśli szukasz sprawdzonej karty ETHERNET.

Możesz do mnie napisać też PM. Mam ich jeszcze trochę na stanie.
[#8] Re: Eicidu karta wifi PCMCIA - pomocy ;)

@recedent, post #6

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Temat do zamknięcia :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem