[#1] Wymiana klawiatury DE na ENG
Witam

Po zamianie klawiatur z niemieckiej na angielska na pewno musze pokombinowac z plikami tylko jakimi i gdzie ??

[#2] Re: Wymiana klawiatury DE na ENG

@PrzemasIII, post #1

W A1200
Poszukaj w katalogu SYS: Devs/Keymaps pliku kojarzącego się z angielską klawiaturą (u mnie są to pliki 'AmigaPL-USA' i 'usa-pl'). Jeżeli niczego nie znajdziesz, to przejrzyj dyskietki instalacyjne WorkBencha. Teraz trzeba wyedytować S:User-Sequence. Wyszukujesz linię zaczynającą się od słowa Setmap i ją edytujesz. Ja używam mapy klawiatury usa-pl, więc wpis w mojej U-S wygląda tak:

SETMAP >NIL: USA-PL

EDIT: O matko - nie toż, że backslashe zamiast slashy, to jeszcze SYS:... całkiem pececieję z wiekiem :D

Ostatnia modyfikacja: 22.03.07 23:55
[#3] Re: Wymiana klawiatury DE na ENG

@APC74, post #2

W kicku 3.x nie ma komendy setmap, a u-s jest, jak się go samemu stworzy. Komenda nazywa się setkeyboard. Wystarczy w Prefs/Input wybrać odpowiednią klawiaturę. W kicku 1.3 używamy keymap zmieniając odpowiednią linię w startup-sequence.
[#4] Re: Wymiana klawiatury DE na ENG

@cholok, post #3

Masz rację w kicku tych komend nie ma. Obie są na partycji systemowej w katalogu C
[#5] Re: Wymiana klawiatury DE na ENG

@APC74, post #4

W OS3.1 nie ma komendy setmap... w systemach 3.x mapę klawiatury
zmienia się programikiem Input w Prefs, oczywiście stosowna mapa musi
być w devs/keymaps
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem