[#1] ClassicWB LITE na procesorze MC68000
Hej wszystkim,

Jak w temacie...
Czy jest możliwość instalacji tej wersji WB
http://classicwb.abime.net/classicweb/lite.htm
na Amidze z procesorem MC68000 lub MC68010?
Czy tylko ta wersja WB ruszy na procesorze MC68020 i wyższym?

Ostatnia aktualizacja: 13.06.2018 15:50:08 przez skofrant
[#2] Re: ClassicWB LITE na procesorze MC68000

@skofrant, post #1

W minimum req stoi że 020
zainstaluj i sprawdź :)
[#3] Re: ClassicWB LITE na procesorze MC68000

@softiron, post #2

Tyle to i JA wiem
Być może ktoś z was instalował ClassicWB LITE lub podobną wersję,która ma w wymaganiach 020,a działa na MC68000 i 010
[#4] Re: ClassicWB LITE na procesorze MC68000

@skofrant, post #3

Programy w ClassicWB Lite są przygotowane najczęściej w wersji 020+, więc może być problem z osiągnięciem sprawnego WB na 000 czy 010.
Gdyby LITE łatwo byłoby dostosować do starszych wersji procesora, to na pewno zostałoby to dodane.

A czego Ci brakuje w ClassicWB 68K ? To wersja dla 68000.
[#5] Re: ClassicWB LITE na procesorze MC68000

@Norbert, post #4

Wygląda biednie w porównaniu do wersji LITE...Chyba,że można coś z tym zrobić...
[#6] Re: ClassicWB LITE na procesorze MC68000

@skofrant, post #5

co to znaczy biednie?
Maluch przy Corsie też wygląda biednie ale pod maską mają zupełnie inne bebechy :)
osobiście używam wersji 68k z WB 1.3 theme i nie ma na co narzekać. Działa sprawnie, jak posprzątać ekran główny to i czysto i schludnie. Nawet procka nie trzeba gonić powyżej 14 a na 7 też działa fajnie.
[#7] Re: ClassicWB LITE na procesorze MC68000

@softiron, post #6

A idzie ustawić swoją tapetę w tej wersji?
[#8] Re: ClassicWB LITE na procesorze MC68000

@skofrant, post #7

wiesz... nie próbowałem.
ale przy niebieskim, pomarańczowym, czarnym i białym chyba bym się nie odważył :)
poza tym to zasoby tylko zeżre więc po co?
U mnie wygląda to tak i to mi wystarcza.
[#9] Re: ClassicWB LITE na procesorze MC68000

@softiron, post #8

No i macie też klasyczny już pakiet MagicWB
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem