[#1] Problem przy sformatowaniu karty CF 4gb
Cześć wszystkim,
Stawiam WB Classic
i próbuje sformatować kartę w HDToolBox,ale nie mogę,bo wyskakuje mi informacja,że nie może znależć FFS,co w takim razie mam zrobić?

"L:FastFileSystem cannot be found or has errors. The setup for the drive will not have a filesystem. This may stop you from using the drive under Amigados 1.3 and before. You are advised to exit the programme and install the file L:FastFileSystem, then try again"
[#2] Re: Problem przy sformatowaniu karty CF 4gb

@skofrant, post #1

Ok uruchomiłem w inny sposób i udało się sformatować
Mam jeszcze pytanie... Na WB 3.1 Classic 68K przy karcie 4GB jak proponujecie ją podzielić?
[#3] Re: Problem przy sformatowaniu karty CF 4gb

@skofrant, post #2

Zależy ile chcesz mieć partycji - 2,3,4 ?
[#4] Re: Problem przy sformatowaniu karty CF 4gb

@mikecios, post #3

Najlepiej dwie partycje...
Jedna na system WB druga na moje pliki.
Ile na system przeznaczyć miejsca?
[#5] Re: Problem przy sformatowaniu karty CF 4gb

@skofrant, post #4

System 300, reszta na duperele.
[#6] Re: Problem przy sformatowaniu karty CF 4gb

@skofrant, post #4

Partycja w systemie plików FFS (Fast File System) nie może być większa, niż 2GB.

Ostatnia aktualizacja: 14.06.2018 17:09:28 przez RomanWorkshop
[#7] Re: Problem przy sformatowaniu karty CF 4gb

@Stoopi, post #5

Ok dzięki
[#8] Re: Problem przy sformatowaniu karty CF 4gb

@skofrant, post #7

Ja zaś mam inny problem. Tzn
Po podzieleniu karty CF 8GB na partycje w PC na winuae zgrywam sobie gry programy i inne multimedia poźniej to testuję w A500.
I czasem po przeniesieniu karty do czytnika i z powrotem na niektórych partycjach robi mi się nazwa partycji :NDOS

I od nowa muszę ją sformatować i wgrać pliki, które wcześniej tam wgrałem.

Miał ktoś z was taki objaw
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem