[#1] krecenie Apolka 040
Ostatnio polozylem swoje lapska na kwarcu 96 MHz, wiec postanowilem przetestowac w Ami. Niestety, po podmianie mojej 80-tki komp sie nie zglasza (zachowuje sie grzecznie, nic nie miga, ale pokazuje tylko czarny ekran). Wygrzebalem na forum, ze podobno wazna przy podkrecaniu jest wersja ukladow MACH. Jesli tak, to ktora mozna krecic? Czy to moze wina felernego oscylatorka (nozki ma troche dluzsze niz oryginalny, ale nie sadze, zeby amputacja przyniosla cos dobrego)?

[#2] Re: krecenie Apolka 040

@recedent, post #1

Na pewno niczego nie ucinaj. Krecisz 040@40 czy jakies wolniejsze? Machy najlepiej z koncowka 31, ale na 48mhz i tak nie kazda karta/procek pojdzie, kwestia szczescia.

[#3] Re: krecenie Apolka 040

@MrT, post #2

krece 040/40 i najwyrazniej szczescia nie mam :) To jakie czestotliwosci sa stabilne? rowne 50 MHz?

P.S. MACH niestety konczy sie na 30

Ostatnia modyfikacja: 25.03.07 14:38
[#4] Re: krecenie Apolka 040

@recedent, post #3

Mnie niestety za chińskiego boga nie udało sie podkręcić moich 25 MHz na 40... ech to cholerne Apollo...kombinuj, może się uda podkręcić na niższą częstotliwość...zawsze to parę MIPS-ów więcej..

[#5] Re: krecenie Apolka 040

@OSH, post #4

tylko po co? mi szkoda karty i proca ktore padna przez to wczesniej. mam 040/40 niekrecone mimo ze dziala tez na 50 mhz. roznica jest imo zadna.
[#6] Re: krecenie Apolka 040

@Valwit, post #5

Z moich doswiadczen kazde 040@25 szlo na 33, kazde 040@33 szlo na 40, 060@50 na ogol na 60-66, 040@40 mi nigdy nie poszedl stabilnie powyzej 45mhz..

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem