[#1] Nie idzie kupić OS 3.9 bez płytki?
Cześć!

Próbuję kupić oryginał Amiga OS 3.9 bez fizycznej płytki (np. ISO do pobrania). Czy możecie potwierdzić, że tego nie da się zrobić? Wszędzie widzę tylko wersję na płycie.
[wyróżniony] [#2] Re: Nie idzie kupić OS 3.9 bez płytki?

@podstawek, post #1

Tylko wersja z płytką w kejsie. Ewentualnie mogę pomóc i po zakupie zrobię i prześlę takie ISO.
[wyróżniony] [#3] Re: Nie idzie kupić OS 3.9 bez płytki?

@pong777, post #2

Chyba nie.
Kup płytę,zrób iso, wyrzuc płytę ;))))
[#4] Re: Nie idzie kupić OS 3.9 bez płytki?

@pong777, post #2

Dzięki. W międzyczasie zdążyłem już wyczytać na anglojęzycznych forach że opcja "download" nie istnieje i zakupiłem w Vesalia za 49 EUR (w tym przesyłka). Mam nadzieję że nie przepłaciłem dużo w porównaniu z Twoją ceną!

Samodzielne wypalenie ISO to nie problem, bardziej zależało mi na czasie i uniknięcia nośnika fizycznego, który mi na nic nie jest potrzebny.

W każdym razie dzięki raz jeszcze.
[#5] Re: Nie idzie kupić OS 3.9 bez płytki?

@podstawek, post #4

Oj nie mów, krążek zawsze się przyda.
Choćby dla potomnosci ;)
[#6] Re: Nie idzie kupić OS 3.9 bez płytki?

@mikecios, post #5

Fakt. Gorzej, że „rzeczy dla potomności” mam już całą piwnicę, tylko ta potomność coś nie raczy się nimi interesować
[wyróżniony] [#7] Re: Nie idzie kupić OS 3.9 bez płytki?

@podstawek, post #6

Fakt. Gorzej, że „rzeczy dla potomności” mam już całą piwnicę, tylko ta potomność coś nie raczy się nimi interesować

He, he witaj w klubie- jest nas więcej
[#8] Re: Nie idzie kupić OS 3.9 bez płytki?

@BULI, post #7

+1
Niestety.
[#9] Re: Nie idzie kupić OS 3.9 bez płytki?

@podstawek, post #6

Myśl pozytywnie... niedługo ceny spadną na nasze hobby... jak nogi wyciągniemy
[#10] Re: Nie idzie kupić OS 3.9 bez płytki?

@BULI, post #7

Tak na trzeźwo myśląc i obserwując "potomność", to coraz więcej ;)
U mnie podobnie
[#11] Re: Nie idzie kupić OS 3.9 bez płytki?

@Tom Rain, post #10

A moja potomnosc chyba zainteresowała sie Amiga. Ale to chyba chwilowe do czasu aż dorosnie trochę do smartfona i współczesnych gier. Wtedy pewnie nawet nie tknie Amigi.Ech...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem