kategoria: A1200
[#1] Uszkodzona obudowa od zbyt długiego wkręta
Cześć,

Kupiłem używaną A1200. Ktoś przy skręcaniu użył pewnie, zbyt długiego, niestandardowego wkręta - powodując małe "wybrzuszenie" na górze obudowy. Jest ono niewielkie, ale strasznie mnie to denerwuje. Czy ktoś miał doświadczenie, jak to wyrównać/uzupełnić? Ewentualnie ma ktoś na sprzedaż kompletną, nieuszkodzoną górną część obudowy od Escom?
[#2] Re: Uszkodzona obudowa od zbyt długiego wkręta

@davidtychy, post #1

Czasem pomaga wciskanie łyżeczką od herbaty tego uwypuklenia. Oczywiście tą obłą strona. OK
[#3] Re: Uszkodzona obudowa od zbyt długiego wkręta

@Stoopi, post #2

Problem w tym, że w tym miejscu jest delikatne pęknięcie. O ile po użyciu łyżeczki, powierzchnia może być ponownie płaska, to wątpię aby pęknięcie zniknęło....
[#4] Re: Uszkodzona obudowa od zbyt długiego wkręta

@davidtychy, post #1

Jedno zawsze denerwuje. Można zrobić jeszcze kilka, wtedy jest szansa, że przestaną denerwować :)
[#5] Re: Uszkodzona obudowa od zbyt długiego wkręta

@davidtychy, post #3

szpachla modelarska jakaś może?
[#6] Re: Uszkodzona obudowa od zbyt długiego wkręta

@davidtychy, post #3

Jesli pekniecie jest skutkiem wybrzuszenia to wyplaszczajac wybrzuszenie pęknięcie sie zmniejszy lub nawet zasklepi i moze przestanie przeszkadzać. Jakby pozostało to mozna użyć delikatnie mała krople kropelki naniesiona np szpilka.
[#7] Re: Uszkodzona obudowa od zbyt długiego wkręta

@orila, post #6

Poradziłem sobie z tym w ten sposób, że patyczek do czyszczenia uszu, zamoczyłem w zmywaczu do lakieru od żony. I mocno wcierając, wytarłem wypukłość od wkręta. Dało to nawet niezły efekt. Nie widać tego za bardzo (trzeba się dobrze przyjrzeć). Oczywiście sprawdzi się to tylko, jeżeli obudowa nie jest pożółkła :)
[#8] Re: Uszkodzona obudowa od zbyt długiego wkręta

@davidtychy, post #7

Kiedyś tak naprawiłem pęknięty przycisk od trumienki- teraz mi o tym przypomniałeśszeroki uśmiech
[#9] Re: Uszkodzona obudowa od zbyt długiego wkręta

@davidtychy, post #1

Naklejkę sobie przyklep, to nie będziesz widział pęknięcia. A może zabierz do firmy zajmującej się spawaniem plastiku (np. zderzaki, pomogą). Narysuj areografem pajęczynę z pająkiem (na plecach x86) w tym miejscu i zamaskujesz.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem