[#1]
GOTEK w zewnętrznej obudowie z Amigą 1200
Witajcie,
Mam Amigę 1200 oraz GOTEK w obudowie zewnętrznej.
Wiele gier z A500 niestety nie działa mi na A1200, a chciałbym je uruchomić... pamiętam je z mojego dzieciństwa.
Ładuję z sukcesem Kickstart 1,3 przez Gotek do A1200... jest wszystko w porządku, bo na ekranie pojawia się znana z A500 niebieska dyskietka z numerem Kickstart'u 1,3.
Dalej nie jestem wstanie załadować gry z Gotek'a pod Kickstart 1,3.
Amiga czeka aż włożę jej dyskietkę z grą do wewnętrznej stacji 3,5 cala widzianej jako DF0, a ja chciałbym załadować moją grę z Goteka widzianego przez Amigę jako stacja DF1.
Czy istnieje programowa możliwość zamiany stacji tak, aby Gotek stał się stacją DF0, a wewnętrzna stacja 3,5cala stała się stacją DF1 lub żeby jej Amiga po prostu nie widziała ?
Wiem że istnieje możliwość sprzętowa rozwiązania tego problemu, która nazywa się Bootselector. Wiem także że umożliwia on odłączenie stacji wewnętrznej 3,5 cala... i wtedy Gotek staje się automatycznie stacją DF0, a stacja wewnętrzna 3,5 cala nie jest widoczna. Wymaga to jednak niewielkiej (ale jednak) przeróbki Amigi polegającej na montażu przełącznika w obudowie, a tego chciałbym uniknąć.
Proszę o pomoc, pozdrawiam serdecznie.
Ostatnia aktualizacja: 04.07.2018 22:49:00 przez seb1975
Ostatnia aktualizacja: 04.07.2018 22:51:28 przez seb1975