[#1] Jaki kabel RGB VGA
Witam, ze względu na brak miejsca na monitor CRT chciałbym skorzystać z monitora PC. Jaki kabel byście doradzili kupić , który nadał by się do w miarę do sporadycznego korzystania z a4000. Z tego co wiem monitory LCD znacznie odbiegają jakością (obraz) od starych CRTeków.
Monitor Samsung 19 cali. S19a100n.
[#2] Re: Jaki kabel RGB VGA

@magnatt, post #1

W przypadku A4000 trzeba jeszcze zbuforować sygnał. Monitor Infotronik nie wymaga takiego buforowania, z innym może być kłopot.
[#3] Re: Jaki kabel RGB VGA

@magnatt, post #1

Jesteś pewien, że ten monitor umie pracować przy częstotliwości 15kHz? Ewentualnie, czy masz scandoubler?
[#4] Re: Jaki kabel RGB VGA

@perinoid, post #3

Nie mam nic. Sama jednostka i klawiatura . Żadnych dodatków.
A co do monitora nie wiem na jakich działa częstotliwościach. Stoii u dzieci PC. Ale czy się nadaje nie wiem.
[#5] Re: Jaki kabel RGB VGA

@magnatt, post #4

Mocno wątpliwe żebyś akurat trafil na taki 15khz.
[#6] Re: Jaki kabel RGB VGA

@magnatt, post #1

Ten monitor jest zbyt nowy, nie obsluzy Amigowych czestotliwosci...
Wskocz w temat o monitorach i sprawdz na lokalnym OLX czy ktoregos nie ma - za 50pln spokojnie da się wyrwać np. LG... Potem przejsciówka i już zwykłym pecetowym kablem vga-vga...
Albo TV LCD ze złączem EURO/Scart i taki kabel...
[#7] Re: Jaki kabel RGB VGA

@watman, post #6

Albo niech kupi sobie jakiś gbs 8200, lub poczeka na nową wersję Indivision AGA.
A jak ma kasę, niech kupi Picasso IV i po problemie.
[#8] Re: Jaki kabel RGB VGA

@Ralpheeck, post #7

Rozwiązania ekonomiczne... :D

No chociaz ten GBS byc moze da się dorwać w cenie monitora+kabla - trzeba przy tym cos przerabiac? Nie interesowalo mnie nigdy, to nawet nie guglalem...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem