[#1] Dialery
Sa jakies anty dialery na Ami? (rachunek TEPSA noRulezz)

[#2] Re: Dialery

@Arbuz, post #1

Hehe, a sa jakies Dialery na Ami ze potrzebne Ci anty dialery? ;)
[#3] Re: Dialery

@reactor, post #2

No wlasnie hehe jestem ciekaw jakie dialery sa pod ami ;)

[#4] Re: Dialery

@figaro_79, post #3

pr0n dialery - żadne
a normalne, to np. ten z Miami
[#5] Re: Dialery

@Arbuz, post #1

A widziales jakies dialery dzialajace na Amidze. Amiga to nie Pecet z Windowsem i nikt z sieci nie zmieni ustawien Miami lub Genesis.
[#6] Re: Dialery

@Krzysztof, post #5

AmigaOS/MorphOS to najlepsze firewall'e na świecie! :)
[#7] Re: Dialery

@reactor, post #2

Chodzilo mi o to ze rachunek mi przyszedl spory za wchodzenie na strony dodatkowo platne. A takie cos na grzybie nazywa sie programy antydialerowe (tekst informatyka w zakladzie w ktorym pracuje). Wiec jak to jest?

[#8] Re: Dialery

@Arbuz, post #7

Taaaaa. Zgadza się, ale na Ami żaden dialer czy inne cuda tego typu nie zadziałają (są to programy pisane konkretnie pod windę - chyba że znalazłeś stronę z dialerem na ami to poproszę o adres;)). Więc skoro miałeś wysoki rachunek to szalałeś pod windą na pc. A swoją drogą to większość dialerków wymaga aby potwierdzić chęć ściągnięcia i instalacji;). Czyli chyba musiałeś robić to świadomie;). A najlepszy antydialer to zablokowanie połączeń 0700 u operatora.
[#9] Re: Dialery

@szulu, post #8

Chyba zablokuje. A tak wogole to pod moja linia telefoniczna zaden grzyb nie stanie. Najwyzej Pegaz )

[#10] Re: Dialery

@Arbuz, post #9

A może to był pecet sąsiada?
[#11] Re: Dialery

@Jacek Rzeuski, post #10

Powtarzam :Nie mialem zadnego grzyba i nie mam zamiaru go miec od nikogo. A dlaczego tak wyszlo z rachunkiem to sie dowiem jutro jak zadzwonie do tepsy. I nie dobijajcie mnie tymi insynuacjami nt. muchomorow )

[#12] Re: Dialery

@Arbuz, post #1

A jesteś zsieciowany z jakimś pecetem?
[#13] Re: Dialery

@RTea, post #6

http://amiga.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=11669&forum=9#159034
dziury tez sie znajda, wiec bym hurra-optymizm odradzal.
[#14] Re: Dialery

@Arbuz, post #11

He , he , a moze jak nie patrzysz to Twoja Ami sie zmienia w PeCa , sprawdz czy te rachunki nie byly nabite w czasie pelni ksiezyca :)

[#15] Re: Dialery

@Darek S., post #14

Kimze jestes czlowieczku ze wiesz co mam w domu?

[#16] Re: Dialery

@DarQo, post #12

Przez prawie dwa lata używałem Amigi z modemem, żeby korzystać z internetu. I nie ma szans, żeby jakiś dialer (chociażbyś go nawet ściągnął na dysk) zadziałał. Jeżeli masz połączenia z numerami 0-700 to jest to raczej połączenie wykonane przez telefon niż z poziomu Amigi, lub ktoś Ci się podpina pod Twój numer. Ja też mam telefon w TPSA i nigdy nie wyskoczył mi numer z 700. Popytaj lepiej w domu, kto dzwonił.

[#17] Re: Dialery

@spiryt, post #16

Dzieki. I to sie nazywa zeczowa odpowiedz. A nie jakies dialogi pana Darka S. przypominajace Amiga.com.pl

[#18] Re: Dialery

@Arbuz, post #17

Ludzie co wy gadacie słyszeliście oczymś takim jak przekierowanie
połączenia ?
Widac niebardzo znacie się na lelefonach . np:
ty łączysz się normalnie 0202122 i wchodzisz na jakąś stronę
która przekierunkowuje połaczenie na 0700 i po sprawie nic
ci się niemusi zainstalować na dysku żeby cię przełączyć na
0700 .
[#19] Re: Dialery

@zbyniekm, post #18

A mozesz mi powiedziec jak to mozma zrobic na Amidze?? Na pececie wystarczy programik, ale na Amidze i to przekierowanie "rozmowy" bedac polaczonym z siecia.
[#20] Re: Dialery

@zbyniekm, post #18

Pzekierowanie to chyba może być gdy zamiast z 0202122 łączyłoby go z 0700. A przeważnie rozłącza i łączy z 0700. Nie wiem jak sobie wyobrażasz przekierowanie przy aktywnym połączeniu bo na zwykłej linii to jest raczej niemożliwe. Dialery działają w ten sposób, że rozłączają z 020 a łączą z 0700. A na Ami nie da się tego zrobić (chyba, że wyjdziesz z pokoju a ktoś wejdzie i zmieni Ci wpisy w Miami;) )
[#21] Re: Dialery

@Arbuz, post #15

Puchem marnym jeno , skad te nerwy , nie zlosliwie to napisalem , zart to mial byc jedynie .

[#22] Re: Dialery

@Darek S., post #21

Wybaczam gdyż nie jestem pamiętliwy

[#23] Re: Dialery

@szulu, post #20

Panowie to bardzo proste :)
dzwoniliście kiedyś do jakiejś firm na centralę?
Jezeli tak to powinniście wiedzieć że nowoczesne centrale potrafią
przeżucić nasze połączenie np: na numer komurkowy :)
więc niewiem czemu się tak dziwicie .
Prawdą jes że na Amigę nie przedostają się żadne wirusy czy trojany z
internetu bo niekumaja amigowego softu tylko wiedzą jak wpadną
w okno w piecuchu lub w OS Aplowego i to też w mniejszej ilości .
Co do tego że dialery na Ami szię nie uruchomią to fakt , bo są pod Oknna.
Ale przekierowanie połączenia bez zerwania istniejącego jest mozliwe ,
mam kumpla w serwisie tepsy i naprawdę wieżcie lub nie dzisiejsza technologia daje ogromne możliwości robienia niewinnych internautów
nawet Amigowych w bambus , tylko się otym nieówi bo wszyscy uciekli by w popłochu ;)

Pozdrawiam resztę tkwiących w w błogiej nieświadomości Matrixa :)
[#24] Re: Dialery

@zbyniekm, post #23

Jest możliwe zwłaszcza jak się z 0202122 połączysz;). Już widzę jak tpsa ustawiła automatyczne przekierowanie na 0700;). Tutaj nie było mowy o spisku w tepsie a o dialerach:).
[#25] Re: Dialery

@zbyniekm, post #23

Owszem przekierowują, ale wtedy ty płacisz za połączenie z centralą a właściciel centrali płaci za połączenie z komórką.

Pozdrawiam niedoinformowanych w technice i usługach :)
[#26] Re: Dialery

@zbyniekm, post #18

Of, facet, banialuki opowiadasz.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem