[#1] Savyna68k plus, problem z dyskiem CF.
Witam.

Czy ktoś wie jak rozwiązać problem z brakiem odczytu karty CF przez Savyne68k Plus na A500.
Podlaczam pod IDE przez kabel czytnik kart CF, podłącza zasilanie. Gdy odpalam Amigę, dioda w czytniku wskazuje że widzi kartę, ale w menu szybkiej konfiguracji widzę tylko DF0 ew. DF0 i DF1.
Kartę z WB3.1 kupiłem na allegro. KS 3.1, procesor 68020.

Wszytko na 100% podłączone jest zgodnie z instrukcją.

Co może być powodem że karta w ogóle nie jest widziana?
Coś trzeba dobrać? Jeżeli tak co co?
Czytnik standardowy, często widziany w tego typu instalacjach z zasilaniem pod płytka.

Sprzedałem kartę pod WINUAE i wszystko zbootowalo się idealnie.

Ostatnia aktualizacja: 14.07.2018 20:42:12 przez B89BER1989
[#2] Re: Savyna68k plus, problem z dyskiem CF.

@B89BER1989, post #1

Procesor 68020? Na pewno? Nie 68010?
[#3] Re: Savyna68k plus, problem z dyskiem CF.

@B89BER1989, post #1

Cześć.
Zaktualizuj oprogramowanie na savynie i sprawdź bibliotekę workbench library.

pozdrawiam
[#4] Re: Savyna68k plus, problem z dyskiem CF.

@Szpunta, post #3

Poprzedni właściciel twierdzi, że karta 16gb nie ma szans aby była obsługiwana i że musi to być karta Kingstone "z kwiatkiem". Prawda to?
[#5] Re: Savyna68k plus, problem z dyskiem CF.

@Szpunta, post #3

Skąd pobrać aktualizację dla Savyany68k Plus?
[#6] Re: Savyna68k plus, problem z dyskiem CF.

@B89BER1989, post #5

Raczej nie pobierzesz aktualizacji do Savyny 68k plus.
Tu musisz kontaktować się z Rafałem Sanjyuubi twórcą tej karty.
Ja mam też tą Savyne,ale większość kart mi nie działa i mam tą z kwiatkiem włożoną.
Najlepiej zapytać użytkowników tej wersji karty jakie karty CF obsługuje ta Savyna 68k plus.
Ja zadałem wcześniej to pytanie,ale nikt mi nie udzielił odpowiedzi.
[#7] Re: Savyna68k plus, problem z dyskiem CF.

@B89BER1989, post #4

U mnie bylo tak ze zadna karta CF nie działa mi z czarnym adapterem CF, jak wstawiłem zielony adapter (męski) to działa każda karta. Nie wiem jeszcze w czym jest problem.
Jedyna wada ze savyna z adapterem jest połączona kablem, ale skoro działa to ok.

Ostatnia aktualizacja: 15.07.2018 16:43:59 przez orila
[#8] Re: Savyna68k plus, problem z dyskiem CF.

@orila, post #7

Ja mam ten który u Ciebie zadziałał, a u mnie nie.

Chyba mam za duża pojemność i słaba jakość adaptera SD do CF... już o samej karcie SD nie wspomnę.
[#9] Re: Savyna68k plus, problem z dyskiem CF.

@B89BER1989, post #8

Pojemność to nie problem. Ja mam 8-kę (chyba SanDiska, ale nie pamiętam dokładnie a komp w piwnicy) i nie ma problemów. Natomiast mam kupiony ROM 3.x od Cloanto, żeby nie było kłopotów z dużymi kartami.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem