[#1] Przekładka A1200 do obudowy PC mini atx z przeróbką
Witam!
Co myślicie przekładce ami 1200 do takiej obudowy(Obudowa ATX Desktop Slim HP (numer 179508903) ? Ami jest dłuższa, ale jakby obudowę wydłuzyć np. wizyta u stolarza (obudowę i tak chciałem pomalować, a trochę mi szkoda niszczyć desktopa i tak wymyślam). Mam Cd slima i małego twardziela, czekam na potrzebne przejscióki i taśmy. Podoba mi się ta obudowa. Czy to jest szalony pomysł?

Pozdrawiam
[#2] Re: Przekładka A1200 do obudowy PC mini atx z przeróbką

@ender, post #1

Ja mam a1200 w PC-towym dekstopie. Może to już nie "ten klimat", ale dobre zasilanie i wygodny montaż napędów to zawsze coś :) .

Tylko dla turbo będę musiał ciąć dziury, bo płyta główna siedzi praktycznie na styk...
[#3] Re: Przekładka A1200 do obudowy PC mini atx z przeróbką

@Grygus, post #2

Powiem krótko, " noł kłeszczyns " :P. alej jak już musisz, to tnij... ;)

mic
[#4] Re: Przekładka A1200 do obudowy PC mini atx z przeróbką

@ender, post #1

Odpowiadam - interface klawiatury :)

Kupiłem sobie towerke gift'u (jakieś 7? lat temu) i zapłakałem jak zobaczyłem jak działa klawiatura!

Na dzień dzisiejszy mam spowrotem desktop i super działającą klawiature :D

[#5] Re: Przekładka A1200 do obudowy PC mini atx z przeróbką

@kjb, post #4

A w czym był problem z tą klawiaturą? Też mam lata (nawet nieco dłużej niż Ty) tower Giftu z ich interfacem i wszystko działa ok. Interface klawiatury Giftu był chyba najlepszy.
[#6] Re: Przekładka A1200 do obudowy PC mini atx z przeróbką

@Kiv_Master, post #5

1. W grach breathless i doom zdażało sie że interfejs nie zauważył puszczenia klawisz kursora w prawo lub w lewo...

2. Pisząc szybko na klawiaturze, np: "df0" i zanim dopisłem ":lech.exe" na ekranie widziałem "df0000000000000" i dalej piszące sie same zera do momentu naciśnięcia dowolnego klawisza, tak jakby interfejs nie zakumał puszczenia klawisza "0".

Interfejs był w postaci nakładki na układ scalony.
Nie miałeś takich problemów?

[#7] Re: Przekładka A1200 do obudowy PC mini atx z przeróbką

@kjb, post #6

A czy nie używałeś czasem klawiatury pc, którą dodawał Gift bo ja na początku miałem podobne problemy, ale wybadałem, że to przez tą badziewną klawiaturę. Od tego czasu miałem już kilka innych PS/2 na przejściówce mały->duży din i wszystkie działały ok.
Do dzisiaj interface działa ok. OK
Interface innych firm nie rozpoznawały naciśnięcia dwóch klawiszy np. kursorów.

PS. Mój interface był także w postaci nakładki na układ.

Ostatnia modyfikacja: 28.03.07 00:44
[#8] Re: Przekładka A1200 do obudowy PC mini atx z przeróbką

@Kiv_Master, post #7

Kurka, szkoda że wtedy nie sprawdziłem, teraz ten interfejs już jest w "England" u znajomego, ale ja głupi byłem... ale dobrze wiedzieć na przyszłość :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem