[#1] Amiga 1200 Karta 8Gb SD
https://allegro.pl/amiga-1200-4200-gier-i-dem-karta-sd-8gb-adapter-i7449440764.html#thumb/1 czy warto koledzy nabyć taką rzecz?czy opis mija się z prawdą?
[#2] Re: Amiga 1200 Karta 8Gb SD

@dzikus35, post #1

Taśma 15 zł.
Adapter SD2IDE jakieś 50 zł.
Karta SD 8 GB 25 zł.
WHDLoad i gry instalujesz sam.
Opis nie mija się z prawdą zapewne.
[#3] Re: Amiga 1200 Karta 8Gb SD

@Krashan, post #2

Opcja dla tych, co chcą włożyć i grać bez zabawy w stawianie systemu czyli na gotowo. Czy się opłaca to tak jak napisał KRASHAN, a jeżeli opis mija się z prawdą to zawsze możesz oddać jako "produkt niezgodny z opisem".
[#4] Re: Amiga 1200 Karta 8Gb SD

@nostrum666, post #3

a kolega sprzedający powiedział że trzeba dysk twardy wyjąc a ja chciałem podłączyć na zewnętrzny standardowy kabel podłączyć co mam na zewnątrz wyprowadzony do cd romu
[#5] Re: Amiga 1200 Karta 8Gb SD

@dzikus35, post #4

Jeżeli dobrze zrozumiałem to chcesz to podłączyć jako drugie urządzenie razem z dyskiem, który jak rozumiem masz wewnątrz AMIGI, a to chciałbyś na zewnątrz na taśmie do CD-ROM. Problem polega na tym że taśma do cd jest taśmą 40 pin (szeroka do napędów 3,5 cala) a adapter ten jest na złącze 44 pin (2,5 cala) więc i tak tego nie podłączysz w ten sposób bez dodatkowych adapterów. Lepiej chyba włożyć adapter jako master do środka a dysk, który posiadasz jako slave na zewnątrz. Nie posiadam takiego adaptera i nie wiem też czy da się go ustawić jako slave właśnie, bo na zdjęciach z aukcji nie widzę żadnej zwory.

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2018 15:06:19 przez nostrum666
[#6] Re: Amiga 1200 Karta 8Gb SD

@nostrum666, post #5

ale widze ze kolega też ma jakaś kartę więc pewnie adapter, no ale jak wyjme dysk to nie będe miał systemu hihi
[#7] Re: Amiga 1200 Karta 8Gb SD

@dzikus35, post #6

ale widze ze kolega też ma jakaś kartę więc pewnie adapter

Nie widzę związku?
no ale jak wyjme dysk to nie będe miał systemu hihi

System jest na karcie z aukcji bo inaczej jakby to działało.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem