[#1] Czy w monitorze M1438S jest jakiś procesor?
Witam czy ktoś z was orientuje się czy w monitorze M1438S znajduje się procesor.
Pytam ponieważ byłem zmuszony oddać taki monitor do naprawy i usłyszałem od speca diagnozę "umarł procesor"
Zastanawiam się czy w analogowym monitorze można znaleźć jakiś procesor???
[#2] Re: Czy w monitorze M1438S jest jakiś procesor?

@PRIMER, post #1

Zapewne znajdzie siękilka specjalizowanych układów scalonych pospolicie zwanych "procesorami".
Oczywiście nie mylić z Pentium, MC680xx, PowerPC itp...

[#3] Re: Czy w monitorze M1438S jest jakiś procesor?

@PRIMER, post #1

[Post usunięto. Powód: trollowanie, off topic.]
[#4] Re: Czy w monitorze M1438S jest jakiś procesor?

@Kiv_Master, post #3

I to właśnie jest poziom niektórych użytkowników PPA,zadaje się pytanie żeby uzyskać pomoc a w odpowiedzi dostaje się super dowcip boki zrywać,spotykam się z taką sytuacją już nie pierwszy raz,czasami na taki super śmieszny tekst pada nawet 30 odpowiedzi natomiast osoba zadajaca pytanie zostaje sama sobie bez żadnej pomocy
Gratulacje OK
[#5] Re: Czy w monitorze M1438S jest jakiś procesor?

@PRIMER, post #4

A jaki był objaw usterki
[#6] Re: Czy w monitorze M1438S jest jakiś procesor?

@PRIMER, post #1

każde urządzenie ma swój mózg procesor

[#7] Re: Czy w monitorze M1438S jest jakiś procesor?

@PRIMER, post #1

Miałem kiedyś taki monitor. W cyfrowym znaczrniu - procesora tam nie znajdziesz...
Hmmm... Na czym polegała usterka monitora i gdzie go oddałeś?
[#8] Re: Czy w monitorze M1438S jest jakiś procesor?

@PRIMER, post #4

A czy przeczytałeś chociaż, przecież to był żart, ale z Was smutasy, tym razem moderator zachował się na wyrost.

Ostatnia modyfikacja: 28.03.07 17:04
[#9] Re: Czy w monitorze M1438S jest jakiś procesor?

@PRIMER, post #1

Nie. W serwisie nie umieli naprawić Twojego monitora i powiedzieli cokolwiek, co w ich odczuciu mądrze zabrzmiało.
[#10] Re: Czy w monitorze M1438S jest jakiś procesor?

@Daclaw, post #9

Tak ale Pan specjalista chciał za naprawę 90 zł.Myśle że chciał mnie oszukać,do tego jeszcze głąb nie wiedział jak ten monitor otworzyć i zmasakrował od góry obudowę, uważajcie na VM Serwis przy ul Tatrzańskiej w Łodzi!!!!Kiedyś byli naprawdę nieźli ale to było dawno
[#11] Re: Czy w monitorze M1438S jest jakiś procesor?

@PRIMER, post #10

IMHO na świecie ubywa dobrych analogowców. Signum Tempori.... "Procesor" mógł być.... ale bardziej jako układ wizyjny. "fachowcy" wszystko co ma więcej niż 20 nóżek nazywają procesor. A to mogła być np. matryca RGB albo generator ramki.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem