[#1] Kilka pytań (HD,CD,CompactFlash)
Witam. Mam kilka pytań.

1. Od kilku dniu mam dysk 4GB swojej A1200. Wcześniej na taśmie była podpięta tam karta CompactFlash 512MB w specjalnej przejściówce ażeby można ją było ja do taśmy podpiąć. Teraz gdy system jest już na dysku i wszystko chodzi z dysku, chciałbym ażeby ta karta 5120MB była przenośna pomiędzy PC a Amigą. Problem z tym, iż gdy podepnę już sformatowaną 512stkę na taśmę to nie startuje ani dysk ani karta, czasami odpali się system ale karty nie widać w systemie ani w HDTools. Jak już ją widać i ją sformatuję to po resecie znów partycja ta znika. Co może być tego przyczyną ?

2. Mam CDROM slim ale w nim jest takie małe gniazdo do podłączenia go do kompa (CDek jest chyba z jakiegoś laptopa). Da radę to jakoś podłączyć do Amisi ?

Z góry dzięki za odpowiedzi.
[#2] Re: Kilka pytań (HD,CD,CompactFlash)

@beer, post #1

A karta przełączona jest na slave? Choć skoro widzi czasem, to pewnie tak. Sprawdź, czy nie masz luźnych kabli, to często się zdarza.

Co do CD-ROMu to musiałbyś się zaopatrzyć w przejściówkę, lub znaleźć schemat gniazda i zrobić, bo zakładam, że to nie jest mini IDE.
Kiedyś na allegro widziałem CD-ROM slim z taką przejśćiówką z tyłu, miała wyjście do zasilania i (dużego)IDE i mieściła się bezpośrednio za CR-Rom'em.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem