kategoria: A1200
[#31] Re: Nowa płyta do A1200 :) kto zainteresowany ?

@KM, post #29

Taaa, wyszło, Firebee - coś jak nasze Amigi NG - drogie, niedostępne, z kompatybilnością starego softu też podobnie.
[#32] Re: Nowa płyta do A1200 :) kto zainteresowany ?

@Jenot, post #31

Myślałem, że wyszło lepiej.
[#33] Re: Nowa płyta do A1200 :) kto zainteresowany ?

@KM, post #32

Fajna ta płyta , tylko coraz bardziej jestem przekonany że „pchanie” się w „ stare używane scalaki” mija się z celem . Prędzej czy później one też wyzioną ducha . Szkoda że nikt z Amigowego poletka,nie ma ochoty na poważnie przysiąść do FPGA . Mamy teraz zalew gotowych płytek fpga w przyzwoitych pieniądzach . Niech by ktoś odtworzył w tym Amigę 1200 z 060 . Dodatkowo niech obraz działa po hdmi a ja z przyjemnością wyłożę pieniądze na taki wsad do fpga . Na codzień bym korzystał pewnie tylko z tego , zamiast męczyć nieubłaganie starzejące się Amigi . Prawdziwego działającego Amigowego sprzętu będzie z roku na rok coraz mniej , niestety .
[#34] Re: Nowa płyta do A1200 :) kto zainteresowany ?

@C84, post #33

Witam dla m,nie miałoby to sens gdyby płyta została zmodyfikowana i na niej znalazła by sie grafika super aga( czy jak to tam się nazywa AGA z 8Mb pamięci) i procesor w wersji pełnej z modułem pamięci 32Mb albo 64Mb.
[#35] Re: Nowa płyta do A1200 :) kto zainteresowany ?

@QUAD, post #1

W sumie to nic nowego, układ RGB można sobie wymienić na lepszy z S-Video na starej płycie.

Nie ma żadnych informacji o poprawionych ścieżkach napięcia do złącza procesorowego. Nadal trzeba będzie wpinać zasilanie z zasilacza w miejsce zasilania stacji dyskietek.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem