[#1] Jak podmienić symbol klawisza Amiga w menu.
Cześć
Jest jakiś program który to robi?
Chodzi mi o to że ten aktualny jest poszerzony x2 i nie pasuje do mojej rozdzielczości.

Dzięki
[#2] Re: Jak podmienić symbol klawisza Amiga w menu.

@peceha, post #1

Jest możliwość zmiany tego obrazka. Nie potrzeba żadnych sztuczek.

Kiedy otwierasz okno, w którego menu chcesz zmienić ten obrazek, dodaj WA_AmigaKey do listy tagów. Jako argument podaj własną strukturę Image (obrazek).

Pamiętaj, że kiedy wywołujesz LayoutMenusA() musisz też użyć poniższego tagu:

GTMN_AmigaKey (struct Image *) - If you are using a custom image for
the Amiga-key in menus (WA_AmigaKey), also pass it to GadTools, so
it can lay the menus out accordingly. (V39)
[#3] Re: Jak podmienić symbol klawisza Amiga w menu.

@Hexmage960, post #2

Dzięki.
Czyli rozumiem że odmiana ma być "per program" -pisząc swój powinienem zadbać o odpowiednią grafikę.
A czy można "globalnie" to podmienić? Np. Dla workbencha?
[#4] Re: Jak podmienić symbol klawisza Amiga w menu.

@peceha, post #3

Można poszukać w pamięci RAM struktury Image tego symbolu Amigi, do której odwołuje się system i ją podmienić. Wymaga to już sztuczek.

Zapewne z takich sztuczek korzysta taki VisualPrefs.

Wiem, że jest taki program MagicMenu do upiększania menu za pomocą łatki. Być może ma taką opcję.

Ogólnie ja nie polecam takich sposobów. Lepiej wzbogacić swój program o odpowiednie możliwości, zaś z systemu korzystać w sposób zgodny z wytycznymi. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem