[#1] S-Video i ECS a dokoładniej A600
Czy istnieje schemat złącza S-Video (jak np schemat do A1200) do A600? - czy poprawia to w jakiś sposób jakość obrazu?
[#2] Re: S-Video i ECS a dokoładniej A600

@zangief, post #1

kupujesz adapter z Euro zlacza na S-VIDEO, podpinasz kabelek z gniazkiem Euro na ten adapter do RGB zlacza w Amidze i juz masz obraz z S-VIDEO :)

Ostatnia modyfikacja: 03.04.07 23:14
[#3] Re: S-Video i ECS a dokoładniej A600

@zangief, post #1

Schemat jest dokładnie taki sam, bo A600 korzysta z tego samego układu CXA1145. Obraz będzie lepszy niż composite, ale gorszy niż RGB.
Ma to sens, gdy nie możesz podłaczyć RGB.

[#4] Re: S-Video i ECS a dokoładniej A600

@zangief, post #1

aha więc czyli praktycznie schemat ten sam - sens ma bo w tv nie mam RGB a musze korzystac z RGB a o do tego konwentera RGB-S-Video wpinanego do RGB - daje tę samą jakość co S-Video z tego schematu?
[#5] Re: S-Video i ECS a dokoładniej A600

@zangief, post #4

S-Video to nie RGB ;) . Ale i tak jakość jest lepsza niż z composite (fuj!).

Jakość będzie taka, jak bardzo się postarasz ;) . Ja swój układ zrobiłem strasznie na odwal, z części z odzysku a jakość jest OK (choć do RGB mu daleko).

Ale co to za konwerter o którym mówisz? Przecież w gnieździe RGB nie ma chrominacji ani luminacji. Te można wyciągnąć chyba tylko z scalaka na płycie głównej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem