[#1] Karta MSX - wątpliwości
Toccata (karta MSX na ZorroII) ma na wejściu przedwzmacniacz, którym można doregulować poziom sygnału na wejściach. Ja tej karty używam w ten sposób, że wyjście mam podłączone do wzmacniacza a na wejściach mam magnetofon kasetowy, magnetofon szpulowy i magnetowid. Tak więc oprócz samplowania z tych źródeł, karta robi jeszcze za "rozgałęźnik", umożliwiający połączenie tego wszystkiego z jedynym wejściem typu linia we wzmacniaczu (Tosca 303). Jeśli nie sampluję, tylko czegoś słucham, używam czasem przedwzmacniacza karty do podbicia poziomu słabych nagrań, z tym, że nie kontroluję np. w programie typu Samplitude, czy z punktu widzenia przetwornika karty sygnał nie jest przesterowany.

I tu pytanie: czy przesterowując poziom sygnału na wejściu Toccaty przez ustawienie zbyt wysokiego wzmocnienia na przedwzmacniaczu mogę uszkodzić kartę?

Pozdrawiam, z góry dziękuję za re:
:)

Ostatnia modyfikacja: 04.04.07 12:03
[#2] Re: Karta MSX - wątpliwości

@Daclaw, post #1

Oczywiście że nie możesz...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem