[#1] Przenoszenie danych Pc -> Amiga
A więc do rzeczy. Posiadam Amigę 500 "gołą" Mam tylko 1 mb ramu 512 chip i 512 slow. Mam kabel podlaczeniowy pc i amiga. A Wiec jak moge przeniesc adfy i je rozpakowac na takiej amidze ? Probowalem na 5 sposobow i nic ;/. Moze Wy mi pomozecie i cos podsuniecie. Aha, odpada dokupywanie czegos ...

P.S Klapa dyskietka z softem do przenoszenia pc-amiga i pakery poszly !!!!! ;/. Mam prosbe, czy moglby ktos mi odpowiedni soft nagrac i pakery ? I przeslac taka dyskietke ? Oczywiscie na dysk, ktory 500-setka moze uzywac. Z gory dziekuje !!
[#2] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Zel93, post #1

Sorka, edytowac 1 posta nie moge, bo pisze, ze nie mozna edytowac wiadomosci ktora nie ma godziny, a kolo 20:30 zalozylem watek.

A wiec nikt nie jest w stanie mi pomoc ?? :(. Tak bardzo bym chcial sobie pograc w turricana 2 i inne super gry na prawdziwej amidze. Probowalem wieloma sposobami, zaden nie skutkowal, moze cos zle robilem. I teraz w dodatku dyskietke z softem do przenoszenia szlag trafil ;/. Nie wiem, jakos sie odwdzecze za podanie mi pomyslu jak przenosic te dane z pc na amige i jak na amidze adfy rozpakowywac. No i za dyskietke tez na pewno jakos sie odwdziecze. Naprawde prosze o pomoc, a nawet blagam !! Tylko Wy i wasz portal moze mi pomóc !!

Ostatnia modyfikacja: 05.04.07 08:34

Ostatnia modyfikacja: 05.04.07 08:35
[#3] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Zel93, post #2

Zainteresuj się pakietem HOMBRE:
http://www.ppa.pl/index.php?p=5187&c=1

Jeśli nie możesz fizycznie nagrać tej dyskietki, służę swoją amigą
w charakterze nagrywarki :)

[#4] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@zyga64, post #3

No, wlasnie nie mam jak jej nagrac :((. Czy moglbys mi ją nagrac i jakos przeslac ?? Bylbym bardzo wdzieczny !! =). Moze wkoncu moje mazenia sie spelnia. Pol roku probuje i nic !!
[#5] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Zel93, post #4

Hmm czekam na Twoja odpowiedz Zyga64 :P. Kurcze byloby swietnie jakbys sie zgodzil. Wtedy z tym pakietem bym juz mogl sobie gry przesylac i nagrywac.
[#6] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Zel93, post #5

Prosze o odpowiedz w tym temacie. A moze ktos inny molgby mi takawa dyskietke nagrac i wyslac ? Ale wciaz Zyga czekam na wiadomosc od Ciebie, gdyz pokladam nadzieje w Tobie. Błagam, odezwij sie !!

Ostatnia modyfikacja: 05.04.07 12:15
[#7] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Zel93, post #6

Podaj adres wysyłki.

[#8] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Kitech, post #7

Józef Materzok os. Wojska Polskiego 24/1/5 Nowa Ruda Slupiec. 57-402. Naprawde jestes w stanie wyslac mi ta dyskietke ?? ;>. A i na tej dyskietcce jest program "TransADF" ? Nawet jezeli nie ma, to sobie twinem przegram, ale tak sie pytam, bo moze nie bede musial. Potrzebuje ten program, bo postanowilem adz-ty przerzucac - mniej zajmuja a transadf odrazu z nich moze nagrac na dyskietke.

Ostatnia modyfikacja: 05.04.07 12:16

Ostatnia modyfikacja: 05.04.07 12:19
[#9] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Zel93, post #8

A może trochę cierpliwości? Nie każdy ma czas siedzieć przed komputerem 24 godziny na dobę.
[#10] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@mailman, post #9

Hehe, oki. Przepraszam za ta niecierpliwosc =). I prosze napisac, kiedy wyslaliscie ta dyskietke. Dziekuje za cierpliwosc do mnie i za pomoc :P.

Ostatnia modyfikacja: 05.04.07 12:29

Ostatnia modyfikacja: 05.04.07 13:03

Ostatnia modyfikacja: 05.04.07 13:04
[#11] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Zel93, post #8

To co ty wreszcie chcesz? Hombre, czy TransADF???

[#12] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Kitech, post #11

Hombre :P.
[#13] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Zel93, post #12

Niestety (próbowałem na dwóch dyskietkach), ale po próbie uruchomienia Hombre na A500 wyskakuje:

wrong number of arguments
ask failed returncode 10

Może ten adf w necie jest walnięty?
Chyba nie ma sensu Ci tego wysyłać!

[#14] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Zel93, post #10

Sugeruję, abyście panowie przenieśli całą dyskusję na priv.
[#15] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Kitech, post #13

Kitech, to moglbys mi nagrac twina amigowego i tracktool, prosze. Te 2 programy mi wystarcza, aha i molgbys zrobic, by byl na tej dyskietcce CLI ? Tzn chodzi o to, ze jak zalaczy sie dyskietke, to bedzie cli.I z cli bede wpisywal komendy. Przyda sie, poniewaz z samego amigadosu nie mozna np. uzyc komendy copy DF0:tracktool RAM:, a z cli mozna. A niestety nie mam workbencha. Prosze o szybka odpowiedz.

P.S : Sam Cli, bez workbecha. Czyli na dyskietcce powinno sie znajdowac twin, tracktool i CLI.

Chyba bedziesz wiedzial o co mi chodzi. =P

Ostatnia modyfikacja: 05.04.07 14:35
[#16] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@mailman, post #14

O.K. Przeskakuję na priva.

[#17] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Kitech, post #16

Chciałem baaardzo podziękować Pawłowi Kita (Kitechowi), za swoją dobroć i bezinteresowność w wysłaniu mi Hombra. Dzieki niemu moge teraz przenosić gry bez problemowo z Pc na moja ukochana Amisie 500 ^^.Teraz sie zaczna nie przespane wieczory nad Turricanem 2, Bubble bobble, Rod Land i inne XD. Prawie wszystkie dyskietki jakie miałem pokasowałem i bede nagrywał =]. Jeszcze raz baaaaaaaaaardzooooooo mocno dziękuję i Pozdrawiam !!

Aaaa i tak btw. Piszę tego posta ze szkoły, na infie XD. Jeszcze ta lekcja i do domciu ^^.

Ostatnia modyfikacja: 12.04.07 12:23
[#18] Re: Przenoszenie danych Pc -> Amiga

@Zel93, post #17

Ach, RodLand. Ta gra dostarcza niesamowitych wrażeń :D Muszę pozbyć się wreszcie tego Słonia z piekła rodem ;)

Ostatnia modyfikacja: 12.04.07 12:31
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem