[#1] Topaz.ttf z polskimi znaczkami?
Chyba nie ma tutaj działu dla tego tematu, więc tu wrzucam. Moje pytanie brzmi:

Czy przyszło może komuś do głowy użyć tych fontów w nieamigowym systemie i dorysować polskie ogonki? Dorysowałem sobie takie koślawce, które piękne nie są no ale widzę która literka jest która. Może ktoś zrobił coś takiego porządnie? Głównie chodzi mi o Topaza, ale MicroKnight i P0T-NOoDLE też byłoby fajnie mieć.
[#2] Re: Topaz.ttf z polskimi znaczkami?

@nogorg, post #1

Spróbuj skonwertować już istniejące http://www.umlautllama.com/project.php?ShortName=Ami2BDF

Niestety, o ile w edytorze (FontForge) wyglądają tak jak powinny, to w systemie już nie bardzo. Trzeba poustawiać jakieś opcje w edytorze, ale co dokładnie, nie wiem.
[#3] Re: Topaz.ttf z polskimi znaczkami?

@Korni, post #2

Te co zalinkowałem są bardzo spoko tylko ogonków im brak. Dorysowałem je w FontForge. Nie ustawiam ich w całym systemie tylko np. w ConEmu. Tutaj kanciasty topaz wygląda fajnie i o dziwo całkiem czytelnie. Na playliście w Foobarze za to pasuje Microknight. A Topaza właśnie ustawiłem sobie też w VS Code, ale muszę pogapić się w to dłużej czy aby nie grozi pawiem po jakimś czasie.
[#4] Re: Topaz.ttf z polskimi znaczkami?

@nogorg, post #3

Grozi pawiem, grozi ;)
[#5] Re: Topaz.ttf z polskimi znaczkami?

@teh_KaiN, post #4

No nie wykluczam, że jutro mi się to znudzi ten kaprys, ale sam fakt, że nie wypaliło oczu w ciągu 30 sekund jest już podejrzany. Może to kwestia monitora, zahartowania w pikselach albo innego zboczenia... (tak to wygląda: klik na własne ryzyko).
[#6] Re: Topaz.ttf z polskimi znaczkami?

@nogorg, post #5

Nie podoba mi się specjalnie czcionka w odtwarzaczu, ale kod źródłowy już budzi ciepłe wspomnienia.
[#7] Re: Topaz.ttf z polskimi znaczkami?

@sanjyuubi, post #6

No jakżesz możnasz nie lubić Microknighta! Swoją drogą to stoi za nim mała historyjka.
[#8] Re: Topaz.ttf z polskimi znaczkami?

@nogorg, post #7

A czy nie wystarczy użyć łatki FontPLPatch, aby ogonki w systemie były?
[#9] Re: Topaz.ttf z polskimi znaczkami?

@ZbyniuR, post #8

Raczej nie bardzo, bo ja to pod łindołsem ustawiam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem