[#1]
Zagadka w startup-sequence :)
Robię sobie botującą dyskietkę z WB3.1 . Jako że właśnie straciłem dopałkę w mojej A1200 i mam "golasa" muszę sobie jakoś radzić. Utknąłem na jednym problemie. Szukam w necie, czytam książki (Pana Pampucha i Pana Zalepy) i na razie brak rozwiązania. Do rzeczy.
Chciałbym aby Workbench podczas ładowania skopiował mi do RAM pewne rozkazy, których chciałbym używać kiedy już Workbench się w pełni uruchomi. Chodzi mi o to, żeby wyjąć dyskietkę ze stacji dyskietek, abym mógł działać na innych dyskietkach. W tym celu, kiedy rozkaz będzie potrzebny, Workbench nie może odwoływać się do niczego co jest na jego dyskietce. Z oczywistych względów kopiowanie całego katalogu C: do RAM odpada.
Próbowałem ASSIGN, ale to działa tylko dla urządzeń i katalogów. Próbowałem LOADRESOURCE, ale to też nie działa. Jedyne co mi się na razie udało w s-s zrobić to skopiować interesujące mnie rozkazy do pamięci chip po załadowaniu Workbencha. Fajnie by było zrobić coś takiego, aby Amiga w pierwszej kolejności szukała rozkazu w RAMie, a jeśli go nie znajdzie, dopiero na dyskietce Workbencha w katalogu C:. Czy to da się załatwić może jakimś skryptem?
Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi.
Azz
Ostatnia aktualizacja: 09.09.2018 17:52:31 przez Azzorek