[#1] Amigowy sprzęt / soft na kupowane na firmę
Jak w temacie - jak to dzisiaj wygląda? Czy mafiozi z US dociekają co to za RAM czy karta graficzna jest kupowana na firmę, który potem jest wrzucony w koszty i odliczony VAT? Oczywiście kupowane od firmy która wystawia f-ry.
[#2] Re: Amigowy sprzęt / soft na kupowane na firmę

@vojo, post #1

Ja amigowe rzeczy kupuje na firme, z uwagi na to, że nadal mam w planach wydanie komercyjnego SCANdala 68k i inne projekty programistyczne. Podobnie ma się z innymi komputerami.
[#3] Re: Amigowy sprzęt / soft na kupowane na firmę

@vojo, post #1

jak tylko będziesz w stanie udowodnić w razie kontroli że ten sprzęt jest Ci potrzebny do prowadzenia działalności to dlaczego nie?
[#4] Re: Amigowy sprzęt / soft na kupowane na firmę

@michal_zukowski, post #2

Tak, na pewno te nieliczne firmy które produkują coś dla Amigi mają uzasadnienie do wydatków. Ale ja się zastanawiam czy np karty turbo nie dałoby się opisać na fakturze jako RAM, bez określania że to do Amigi :) W końcu każda turbina ma jakiś RAM ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem