[#31] Re: Złącze do promodule

@Adaskw, post #30

A jaki rząd wielkości kosztów? Tak mniej więcej ;)
[#32] Re: Złącze do promodule

@kamilus, post #31

Najdroższe elementy to te złącza krawędziowe z mouser.com - kupowałem małą ilość ( niestety ) . Samo PCB 15 zł, gotowe 100 zł. + koszt wysyłki.
[#33] Re: Złącze do promodule

@Adaskw, post #32

No to bez dysputy jestem chętny :)
Ratujesz życie cd32 ;)
[#34] Re: Złącze do promodule

@Adaskw, post #30

Złącze doszło do mnie- wygląda SUPER OK
Jutro będę miał sprzęt to zrobię testy.
[#35] Re: Złącze do promodule

@Adaskw, post #32

Adaskw, ja też jestem zainteresowany.
[#36] Re: Złącze do promodule

@BULI, post #34

BULI czy powinien być podłączony tylko jeden zasilacz do Promodule czy dwa zasilacze: do CD32 i Promodule?
Jak podłączę tylko zasilacz od A500 do Promodule to nic mi się nie uruchamia. Jak podłączę tylko do CD32 (lub dwa zasilacze do CD32 i Promodule) to konsola się uruchamia, działa reset z klawiatury (ctrl+ctrl+F12), stacja jakby pyka ale z dyskietki nic się nie uruchamia. Jak włącze zestaw z wciśniętymi przyciskami myszy to nie pojawia mi się boot menu.
Czy ma ktoś może instrukcje pdf do Promodule?

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2020 08:51:48 przez PawJag

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2020 08:52:47 przez PawJag
[#37] Re: Złącze do promodule

@PawJag, post #36

Wystarczy jak jest silny to jedne do cd 32.
Chcesz to, ci wyśle Polską instrukcje mam, skanowałam z oryginału dołączonego do zestawu.
Daj @

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2020 09:21:12 przez Dorian3d
[#38] Re: Złącze do promodule

@Dorian3d, post #37

ok, dzieki.
Rozumiem, że jeżeli podłączy się zasilacz tylko do Promodule to zestaw się nie uruchomi?
Wysłałem pw.

..nie wiem tylko dlaczego to boot menu mi się nie chce wyświetlić/uruchomić?

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2020 09:50:05 przez PawJag
[#39] Re: Złącze do promodule

@PawJag, post #38

Rozumiem, że jeżeli podłączy się zasilacz tylko do Promodule to zestaw się nie uruchomi?

Tak z tego co pamientam nie uruchomi się.
instrukcja poszła na @

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2020 10:35:40 przez Dorian3d
[#40] Re: Złącze do promodule

@Dorian3d, post #39

potwierdzam. To dodatkowy zasilacz w stos do tego w konsoli.
[#41] Re: Złącze do promodule

@Dorian3d, post #39

Dzięki za instrukcję.
Już doczytałem jak to jest z zasilaniem Promodule.

z instrukcji:
"...w przypadku korzystania z zewnętrznego zasilacza należy przełączyć znajdujące się wewnątrz modułu zworki +5V i +I2V z pozycji Int w Ext."

"...Kolejność włączania zasilaczy powinna być następująca: najpierw zasilacz Zewnętrzny (dodatkowy) a następnie zasilacz od komputera..."

Z tego drugiego zdania wnioskuję, że można zastosować jeden zasilacz tylko do CD32 lub dwa zasilacze jednocześnie: do CD32 i do Promodule.

Czy mógłby mi ktoś napisać czy przy podłączonym Promodule i uruchomieniu zestawu z wciśniętymi klawiszami myszy powinno pojawić się boot menu i czy taki zestaw odczyta inną dyskietkę niż Workbench np. grę?

Ostatnia aktualizacja: 05.09.2020 11:17:35 przez PawJag
[#42] Re: Złącze do promodule

@PawJag, post #41

Już trochę ogarnąłem zestaw.
Nie chciał czytać dyskietek bo okazało się, że niesprawny był sam napęd.
Po wymianie napędu dyskietki się ładują. Zgodnie z tym co jest napisane w instrukcji można zastosować zwykły PC-towy bez żadnych przeróbek.
Jeżeli stosuje się dyskietki HD (PC-towe) to otwór typu dyskietki musi być zaklejony.
Mam nagrane kilka sztuk HD i u mnie Promodule nie chciało czytać takich niezaklejonych dyskietek. Na A500 normalnie się wgrywają.
Co do boot menu to okazało się, że nie mogłem go uruchomić bo mysz nie działała na porcie nr. 1. Po przełożeniu do portu nr.2 już działa i boot menu się uruchamia. Muszę tylko sprawdzić czy port 1 jest nie sprawny czy tyko mysz na nim nie działa a np. pad będzie działał.
Mam jeszcze problem z klawiaturą DIN bo jak podłączę to obraz skacze i zestaw nie widzi stacji dyskietek. Przyczyną może być sama klawiatura więc postaram się sprawdzić z jakąś inną.
[#43] Re: Złącze do promodule

@Adaskw, post #24

To złącze jest odtworzone 1 do 1 z oryginalnego złącza od ProModule?
[#44] Re: Złącze do promodule

@spidi, post #43

Adaskw musiałby się wypowiedzieć
Ja nigdy nie miałem oryginalnego więc ciężko mi powiedzieć.
Tak czy inaczej ten klon od Adaskw wygląda naprawdę świetnie i działa bez problemu.
Naprawdę profesjonalna robota.
Wydrukował nawet tylną obudowę do złącza. Umieśćił też
na niej oznaczenie "strzałka do góry" żeby nie było wątpliwości jak podłączyć.

..co do myszki to Adaskw potwierdził, że w Promodule myszka działa
tylko na porcie nr.2. Na poricie nr. 1 joystick/pad działa u mnie normalnie.
Muszę jeszcze tylko z jakąś inną klawiaturą sprawdzić bo ta którą mam
to za bardzo nie chce współpracować ale podobno Promodule nie z każdą klawiaturą chce działać.

Ostatnia aktualizacja: 10.09.2020 09:39:46 przez PawJag
[#45] Re: Złącze do promodule

@BULI, post #34

@BULI, no to udało się poskładać do kupy klona risera dla ProModule, FMV i WicheraCD32.

Ponieważ twórcy ProModule nie wyprowadzili wszystkich potrzebnych sygnałów na złącze przewidziane do podpięcia ProModule potrzebne było druciarstwo (przepraszam autora klona risera za to druciarstwo).

Na filmie widać jak działa cały zestawik
[#46] Re: Złącze do promodule

@spidi, post #45

Super że się udało
[#47] Re: Złącze do promodule

@spidi, post #45

No i co lepsze- wygląda na to że działa z Wicherkiem !!! Juppi OKOKOK
[#48] Re: Złącze do promodule

@BULI, post #47

niezłe cacko szeroki uśmiech graty
[#49] Re: Złącze do promodule

@PawJag, post #36

Witam! poszukuje złącza do promodule amig cd32 lub namiar na kogoś kto potrafi takie złącze wykonać, dziękuje.
[#50] Re: Złącze do promodule

@Kajtek83, post #49

Również poszukuję złącza do ProModule , ktoś coś?
[#51] Re: Złącze do promodule

@zorkadar, post #50

Mam wystawione na Alledrogo.
[#52] Re: Złącze do promodule

@Stoopi, post #51

No to licytujemyOK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem