[#1] Ikony na enkranie WB - gdzie sa trzymane ich współrzędne ?
Czesc
jak w temacie + jedno pytanie bonusowe: czy Opus5 przechowuje informacje o pozycji ikon tak jak WB?

Chcialbym, to co widac na obrazku, nieco wyrownac w pionie i poziomie (a wlasciwie to zawsze miec tak jak ja chce a nie jak WB ma ochote).
[#2] Re: Ikony na enkranie WB - gdzie sa trzymane ich współrzędne ?

@peceha, post #1

Boskie te ajkonki narysowałeś :)
[#3] Re: Ikony na enkranie WB - gdzie sa trzymane ich współrzędne ?

@QUAD, post #2

Dzieki :)
Mam juz ich troche ale jeszce za malo by upublicznic.

ALe teraz wracajac do tematu ... ? szeroki uśmiech
[#4] Re: Ikony na enkranie WB - gdzie sa trzymane ich współrzędne ?

@peceha, post #1

Współrzędne X,Y są wpisane do pliku #?.info, dwa długie słowa (po 4 bajty) pod offsetem $3A.

[#5] Re: Ikony na enkranie WB - gdzie sa trzymane ich współrzędne ?

@forge, post #4

Dzieki.
Wyglada jenak na to ze Dopus przejmuje nad tym kontrole pomimo zaznaczonej opcji "uzywania pozycji ikon z WB"

I poza tym wszystkie moje dyskowe ikony maja te sama pozycje ... ale przynajmniej juz wiem gdzie szukac, Dzieki
[#6] Re: Ikony na enkranie WB - gdzie sa trzymane ich współrzędne ?

@peceha, post #5

Jak ikony dysków mają te same wartości, to system sam sobie je przestawia.
Pozmieniaj je, na takie jak potrzebujesz .
[#7] Re: Ikony na enkranie WB - gdzie sa trzymane ich współrzędne ?

@Norbert, post #6

Temat ogarniety.
Dzieki
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem