[#34]
Re: Amiga 500 + A590 + karta microSD 32GB
@mkdevil666,
post #31
No i udało się mi zrobić testy na A500+A590, dysk 73GB działa cały bez problemu. Partycjonowany zwykłym HDToolBoxem z systemu 3.1 ale fastfilesystem na pierwszej i drugiej partycji w wersji 45.16 pierwsza partycja 100MB druga 2GB trzecia partycja pozostała część dysku w PFS3aio-custom i 0x50445303 (PDS). Za to z dyskiem 146GB miałem problem i partycje założone powyżej 128GB po wgraniu na nie czegokolwiek uszkadzały dane na pierwszej partycji. Czyli problem powstaje przy próbie wyjścia poza obszar 128GB. U mnie jest ROM A590 w wersji 7.0 taki znalazłem największy w sieci kiedyś i sobie go wgrałem w epromy. Wniosek taki z tego, że w samej Amidze 500 + A590 nie powinieneś mieć problemu z obsługą karty 32GB nawet jak ustawisz w tym konwerterze całą kartę jako jeden dysk. Co do UAE to pewnie kartę podłączasz przez jakieś USB albo inną przejściówkę do pieca a to już na pewno wtedy będziesz miął problem z nią pod prawdziwą Amigą. Możę to by działało i poprawnie ale jak byś miał w pececie kartę SCSI i do niej podłączał tą swoją SD w identycznej przejściówce jak w A590. a potem skonfigurował WinUAE tak by widziało ją jako fizyczny dysk podpięty na tym kontrolerze. Jak masz z tym nadal kłopot albo czegoś nie rozumiesz to mapisz do mnie PW może telefonicznie da się jakoś łatwiej dogadać.
A i jeszcze jedno jak byś chciał to Ci zaprogramuje te epromy wsadem w wersji 7.0 ten co pisałeś w pierwszym czy drugim wpisie to mi wygląda na wersję 4.6 ja miałem oryginalnie też taki ale nie widział poprawnie u mnie w A590 wtedy dysków większych niż 1GB a nie pamiętam czy i jeszcze mniejszych. Musiał byś je do mnie wysłać pocztą chyba to wykasuję i zaprogramuję wersją 7.0.
Ostatnia aktualizacja: 27.09.2018 21:19:06 przez markus0321